Porissa tehtiin maaleja vuorotahtiin - KalPa iski viimeisen

Jyrki Aho on tällä hetkellä Liigan kuudenneksi kokenein päävalmentaja.
Ässävalmentaja Jyrki Ahon 400. liigaottelu ei päättynyt porilaisriemuun kaukalossa. KalPa vei runsasmaalisen ottelun lopulta lukemin 3-4.

Ässät lähti torstaina muuttamaan kehnosti alkaneen Pataviikon kurssia KalPan kustannuksella. Ottelun alku näytti kuitenkin lupaavan illaksi kuopiolaisjuhlia, sillä vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Balazs Sebok suti maalinkulmalta vierailijat johtoon.

Avausmaalin jälkeen Ässätkin alkoi saada pelin juonesta paremmin kiinni, mutta varsinainen hallinta säilyi silti pääosin KalPalla. Porilaisittain lupaava tilanne syntyi erän puolivälin tienoilla Jesperi Kotkaniemelle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tasoitusmaalia ei lopulta nähty, mutta Otto Leskiselle tuomittiin Kotkaniemen kaatamisesta jäähy.

Vaikka Ässien ylivoima pyöri napakasti, KalPa-vahti Niko Hovisen ohittamiseen tarvittiin vielä toinenkin erikoistilanne. Minuutti edellisen jäähyn päättymisestä Eetu Luostarinen huitoi ässäkapteeni Matti Kupariselta mailan kädestä, ja tällä ylivoimalla Ässät ei enää erehtynyt. Ville Korhonen malttoi odottaa syöttöpaikkaa ja sen saatuaan löysi Jarno Kärjen, joka pääsi laukomaan porilaiset tasoihin.

Toisen erän alussa nähtiin jälleen ylivoimamaali - tällä kertaa KalPan 1−2-johto-osuma, jonka teki Juuso Riikola. Hetki tästä pelattiin kaksi minuuttia tasavajaalla tuomariston passittaessa porilaisten Niko Peltolan jäähylle poikittaisesta mailasta ja vierailijoiden Kai Kantolan sukeltamisesta.

Neljällä neljää vastaan pelatessa ei erityisiä paikkoja siunaantunut kummallekaan joukkueelle, mutta sen jälkeen nähtiinkin kaksi maalia minuutin sisällä. Ensin hässäkkä KalPan maalilla päättyi videotarkistuksen jälkeen patapaitojen tasoitukseen, ja heti seuraavassa vaihdossa Mikko Nuutinen vei vierasjoukkueen jälleen johtoasemaan.

Päätöserässä nähtiin maaleja ja ikävä taklaus

Kolmanteen erään Ässät oli vaihtanut isomman vaihteen päälle, ja se hallitsikin pitkään kenttätapahtumia. Isännät saivat palkinnon hyvästä taistelustaan, kun Mikael Saha toi Ässät tasoihin. Porilaisten hyvä ote vankistui maalin jälkeen entisestään, mutta pelin kulkuun sopien KalPa tuli taas ohi. Ryan Wilson ja Kai Kantola loivat hyvän hyökkäyksen kohti ässämaalia, mutta lopulta ottelun voittomaalin pääsi iskemään Jerry D'Amigo.

Isäntäjoukkue yritti vielä aikalisän jälkeen ottamalla maalivahdin pois, mutta lopullisen niitin tasoituksen haulle löi Tommi Taimen selästä taklaamisesta ottama 2+10-minuuttinen. Taimen jyrän alle jäänyt Nuutinen talutettiin tilanteen jälkeen kentältä pukusuojaan sekavan näköisenä.

KalPa pääsee pienelle pelitauolle, sillä kuopiolaiset pelaavat seuraavan kerran vasta tiistaina. Ässien Pataviikko sen sijaan jatkuu lauantaina paikallisvastustaja Lukkoa vastaan.