Ässien toisen erän tehokkuus riitti voittoon

LIIGA / Raportti
McRae oli illan hahmoja tehoin 1+2.
Kuva © Jussi Puuri
Ässät ja Jukurit taistelivat tiukasti pisteistä Isonmäen perjantai-illassa. Ässät oli ottelun toisessa erässä tehokas ja karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle. Jukureiden päätöserän kiri ei riittänyt enää pisteille, vaan porilaisryhmä korjasi voiton 3-2-numeroin.

Jukurit oli avauserässä Ässiä vastaan hienokseltaan niskan päällä, mutta yritykset maalipaikoissa jäivät melko heppoisiksi ja Andreas Bernardin 13 torjunnasta suurin osa oli helppoja poimittavia.

Ässien Jarno Kärjellä oli ylivoimalla jo loistopaikka iskeä 1-0-osuma, mutta poikittaissyötöstä lähtenyt laukaus osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin Philip McRae puolestaan onnistui yllättämään Juhana Ahon lyöntilaukauksellaan.

Toiseen erään pelin painopiste kääntyi mikkeliläispäätyyn Ässien hallitessa erää. Vahva paineistus vaikeutti mikkeliläisryhmän hyökkäyksiin lähtöä ja tilanteet Ässien päätyyn jäivät vähiin. Jukurit kuitenkin puolusti sitkeästi, eikä porilaisryhmällekään montaa todellista tekopaikkaa auennut.

Ässät oli kuitenkin erässä tehokas ja siirtyi Kristian Tuohilammen osumalla 2-0-johtoon. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Mikael Saha lisäsi johdon kolmeen maaliin ohjattuaan Sami Lähteenmäen kovan laukauksen yläkulmaan.

Erän lopussa Jukurit onnistui kuitenkin vielä kaventamaan ottelun, kun Julius Vähätalo ohjasi Antti Jaatisen siniviivalaukauksen Bernardin selän taakse.

Jukurit sai päätöserään loistoalun, kun Turo Asplund pääsi iskemään kauden avausmaalillaan joukkueen maalin päähän vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Mikkeliläisryhmä oli muutenkin erässä selkeästi hallitsevampi osapuoli ja Ässät jäi täysin puolustuskannalle.

Risto Dufva otti kolme minuuttia ennen loppua Ahon pois maaliltaan ja mikkeliläisryhmä pääsi pitkän pätkän yrittämään mies ylivoimalla kavennusta. Yritykset kuitenkin menivät ohi maalin tai pysähtyivät porilaispelaajien blokkeihin, joten Ässät nappasi täyden pistepotin 3-2-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo