TPS vakuutti kotiavauksessaan - tehottomuus Tapparan riesana

Ilkka Heikkisen oikea-aikaiset osumat olivat myrkkyä Tapparalle.
TPS tarjosi kotiavauksessaan kylmää kyytiä hallitsevalle mestarille Tapparalle. Tappara toipui shokeeravasta ottelun alustaan pelin edetessä, mutta TPS:n etumatka oli venähtänyt liian suureksi.

Illan kohtaamisessa kotijoukkue löi vieraansa jään railoon heti ensiminuuteilla. TPS:n aktiivisuus ja paineistus tuottivat Tapparalle todella paljon ongelmia ottelun aikana.

Tuomarikaksikko Antti Boman – Jari Levonen teki heti ensimmäisen viiden minuutin aikana selväksi, että illan linjassa ei sallita pienintäkään huitaisua, saati suurempaa tökkäisyä. Eniten tästä linjasta kärsi vierasjoukkue, jolle vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta ottelun viiden ensimmäisen minuutin aikana.

Ilkka Heikkinen sai kunnian iskeä Palloseuran kauden ensimmäisen osuman Mikko Lehtosen ja Aleksi Salosen rangaistusten aikana. TPS-puolustaja sai asetella ylivoimaosumaansa rauhassa, eikä Tapparan alivoimakolmikolla ei ollut mahdollisuutta laukauksen peittämiseen.

− Ottelun alku antoi pelille suuntaa, sillä meille tuli otteluun ihan karmea alku. Jäähymäärä vaikutti siihen aika paljon, kolme jäähyä viiteen minuuttiin. Se vaan ei voi olla vaikuttamatta, että puoli joukkuetta ei pääse kentälle alivoimien vuoksi. Tapeltiin kyllä alivoimillamme hyvin toiseen viisi vastaan kolme -alivoimaan saakka, kunnes TPS teki avausmaalinsa, tiivisti Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Tappara oli TPS:n paineen alla lähes koko avauserän ajan. Kuvaavaa on, että 15 minuutin aikana vierasjoukkue ei saanut ainuttakaan laukausta TPS:n maalia kohti. Samassa ajassa TPS laukoi 14 kertaa ja osui kahdesti Otto Niemisen maalin viedessä turkulaiset kahden maalin johdossa ensimmäiselle erätauolle.

Toiselle kiekko pomppii, toiselle taas ei

Tappara löysi ensimmäisen erätauon aikana keinot TPS:n maalille pääsemiseksi ja veikin erän laukaukset nimiinsä 17-19. Kirvesrinnat laukoivat toisessa erässä ahkerammin, mutta Oskari Setäsen torjunnat ja ehkä jopa huono tuurikin pitivät TPS:n johdossa.

Tappara pääsi otteluun edetessä paremmin pelin sykkeeseen kiinni, mutta maalit tekivät siitä huolimatta kotijoukkueen pelaajat.

− Pääsimme peliin kunnolla kiinni vasta toisen erän jälkimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Saimme luotua muutaman paikan, joista olisi pitänyt se maali tehdä. TPS puolestaan iski niissä paikoissa maalinsa, Rautakorpi totesi.

Tappara sai palkintonsa maalin muodossa kolmannen erän alussa, mutta Heikkisen illan toinen osuma heti Matti Järvisen maalia seuranneessa vaihdossa alkoi sinetöidä ottelua TPS:lle.

− Kolmanteen erään tultiin taas vähän paremmin mukaan, ja saatiin se maalinkin tehtyä, mutta vastustaja rokotti heti seuraavassa vaihdossa takaisin. Tavallaan peli katkesi siihen, sanoi Rautakorpi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Kalle Kaskinen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Perjantaisesta Lukko-ottelusta oli jäänyt käteen paljon hyviä asioita, vaikka TPS silloin maaleitta jäikin.

− Eilisessä Rauman pelissä oli paljon hyvää. Hyökkäsimme tänään huolellisemmin, ja sitä kautta otteluun tuli parempi ote sekä jatkumo. Jos eilen ei kiekko pomppinut yhtään, niin tänään ne ansaittiin, Kaskinen kiteytti.