TPS Sportia etevämpi - kokemus kantoi voittoon

LIIGA / Raportti
Turussa välit olivat ahtaita ja marginaalit pieniä.
Kuva © Timo Savela
Turussa pelattiin pienten marginaalien ottelu. Kumpikin joukkue oli liikkeellä hyvällä työmoraalilla ja taisteluilmeellä. Sportin ja TPS:n välisissä otteluissa ollaan jo totuttu näkemään fyysistä ja välillä jopa kuumatunteista jääkiekkoa eikä tämänkertainen kohtaaminen ollut poikkeus.

Sport sai otteluun unelma-alun, kun heti ensimmäisellä minuutilla Lassi Kokkala karvasi kiekon taidokkaasti pois TPS-puolustukselta. Irtokiekon löi maaliin Joel Kiviranta. Tilanteessa korostui joukkueiden välinen ero valmistautumisessa. Sport saapui otteluun valmiina ja vauhdilla, kun taas TPS oli selvästi vielä hieman uninen.

– Teemana valmistautumisessa oli henkinen ja fyysinen valmius, ja valmiita olimmekin. Saatiin maali ensimmäiselle minuutille, kiitteli Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Turkulaiset olivat ensiminuutilla niin Sportin jyrän alla, että Ari-Pekka Selinin johtamalla turkulaisvalmennuksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä heti Sport-maalin jälkeen.

– Meillä oli ihan sama taktiikka kuin Sportillakin. Alkuun hyvä valmistautuminen. Nöyryys ja nälkä, ja sehän meni ihan nappiin. Tulimme niin huonosti jo ensimmäiseen vaihtoon, että näytti siltä, että tästä tulee pitkä ilta, sanaili TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Aikalisän jälkeen TPS pääsi paremmin otteluun sisään ja tasoitusosuma nähtiin seitsemän minuuttia myöhemmin Miro Keskitalon pommitettua kiekon Sport-maaliin.

Pienten marginaalien ottelu

Sportin kannalta ottelun mustin hetki nähtiin toisessa erässä, kun ensin Eric Perrin ja heti perään Ilkka Pikkarainen huudattivat turkulaisyleisöä osumillaan. Näiden takaiskuosumien jälkeen myös Sport - valmennus päätti ottaa aikalisän.

3-1 tilanteessa alkoivat myös tunteet kaukalossa kuumentua. Niin Ilkka Pikkarainen kuin Dave Spinakin saivat oman osansa Sport-pelaajiston provokaatioista. Erityisesti Spina kävi ajoittain todella kuumana ja keskittyminen herpaantui aivan muihin kuin pelillisiin asioihin.

Kolmannen erän alkupuolella Sport kavensi ottelun kolmeen - kahteen Markus Nordlundin maalilla. Maalin jälkeen Sport otti ottelun hallintaansa hakiessaan raivokkaasti tasoitusmaalia.

– Lähelle päästiin 3 - 2 tilanteeseen ja minun mielestäni olimme siinä pelin päällä ja saimme painetta aikaiseksi, kertasi Valtonen.

TPS kuitenkin ratkaisi ottelun neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä Tomi Kallion laukoessa TPS:n 4 - 2 johtoon. Maaliin antoi upean syötön laukaisuharhautuksen kera Henrik Tallinder.

– Sitten pieni, eikä niinkään pieni, merkkausvirhe ja peli neljään - kahteen. Sitten viimeinen maali tyhjiin ja loppu oli kosmetiikkaa, tiivisti Valtonen.

Ari-Pekka Selin kiitteli erityisesti Eric Perrinin ja Tomi Kallion vaikutusta otteluun sen ratkaisuhetkillä.

– Kun marginaalit ovat pienet niin on hienoa että tällaiset kaverit nousevat esiin ja pystyvät ratkaisemaan pelejä.

"Yksi Liigan parhaista joukkueista"

Valtonen korosti ottelun päätyttyä erityisesti sen viihdearvoa ja halusi kehua vastustajaansa.

– TPS:ää täytyy kyllä kehua. Tällä hetkellä minun mielestäni yksi Liigan parhaista joukkueista katsomalla edellisiä pelejä ja tämäniltaista ottelua. Tietyllä tavalla tylyjä ratkaisuja ratkaisuhetkillä. Hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue, kehui Valtonen.

Selin kiitteli joukkueensa työmoraalia TPS:n pelatessa johtoasemassa.

– Sitkeys ja joukkuemoraali korostuivat, kun pystyimme pelaamaan lopussa jäähyttömästi. Meillä on kokemusta johtoasemassa pelaamisesta. Ollaan tössitty niitä ja ollaan onnistuttu niissä. Ollaan käyty niitä asioita läpi, että siinä kohtaa pitää tehdä niitä oikeita valintoja ja pelata jäähyttömästi, kun ollaan tuollaisessa tilanteessa, kiteytti Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo