SaiPalle kuudes perättäinen voitto Turussa

LIIGA / Raportti
TPS pääsi voittomaalikisassa yrittämään kahdeksan kertaa SaiPa-vahti Jussi Olkinuoran ohittamista, mutta siinä onnistui vain Ilkka Heikkinen.
Kuva © Timo Savela
SaiPa tarjosi TPS:lle mahdollisuuden kolmeen sarjapisteeseen ottamalla useita hyökkäyspään jäähyjä, mutta viime otteluissa yskinyt TPS-ylivoima oli jälleen tehotonta.

TPS kontrolloi pelitapahtumia läpi ottelun, mutta se riitti tuomaan vain yhden sarjapisteen. Niinpä SaiPa venytti voittoputkensa Turkuhallissa kuuden ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue yritti iskeä SaiPan ongelmaksi alkukauden aikana nousseeseen avauspelaamiseen ja painosti ahkerasti. Yritys tuotti tulosta ja SaiPa-puolustajat olivatkin toistuvasti ongelmissa ensimmäisten syöttöjensä kanssa. Lappeenrantalaisten oli läpi ottelun vaikeata saada montaa perättäistä syöttöä omille.

TPS pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Brock Trotter koukkasi itsensä jäähylle TPS-maalin takana. Kuluvan kauden aikana vaikeuksissa ollut SaiPan alivoima kuitenkin kesti.

TPS hallitsi, mutta SaiPa oli tehokkaampi

Kun TPS ei paikkojaan käyttänyt, iski SaiPa. TPS:n Harri Tikkanen ei onnistunut laukauksellaan ohittamaan Jussi Olkinuoraa, ja kiekko ajautui Matti Järviselle, joka vapautti Trotterin pitkällä syötöllä. Kolmosketjusta ykkösen laidalle nostettu kanadalaishyökkääjä kiitti saamastaan vastuusta ja sijoitti kiekon ranteella varmasti ohi TPS:n maalilla torjuntavuoron saaneen Oskari Setäsen.

− Ensimmäinen maali antoi meille happea pelata yhden maalin johtoasemassa ja puolustaa. Uskoimme siihen, että kun maltamme puolustaa hyvin, saamme vastaiskupaikkoja, analysoi SaiPan päävalmentaja Ari Santanen.

Ennen kuin avauserä oli ehtinyt puoliväliinsä, otti Curtis Hamilton SaiPalle jo toisen hyökkäyspään jäähyn koukkaamisesta. TPS sai ylivoimalla aikaan pitkän pyörityksen, mutta päätyi lähinnä siirtelemään kiekkoa, eikä onnistunut maalinteossa.

Yksi isäntien avauserän parhaista paikoista siunaantui puolustaja Ilkka Heikkiselle, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä parhaasta maalintekosektorista. Veto kilpistyi kuitenkin Olkinuoran patjoihin.

Erän kolmannen jäähynsä SaiPa otti jälleen hyökkäysalueella. Seuranneella ylivoimalla TPS ei onnistunut tasoittamaan peliä.

SaiPa ei saanut toisessa erässä lainkaan luotua kontrolloituja hyökkäyksiä. TPS vei peliä viidellä viittä vastaan niin selvästi, että olisi voinut luulla joukkueen pyörittävän peliä miesylivoimalla. Turkulaisten laukaukset suuntautuivat kuitenkin aivan liian usein suoraan Olkinuoran syliin.

− Olimme kolme erää aktiivisempi joukkue, mutta hävisimme. Tulos on tyly, mutta maalit ratkaisevat. Harmittaa, että työmäärämme ei tuonut voittoa tänään, kommentoi kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Miro Keskitalolle Liiga-uran avausmaali 58. pelissä

TPS:n pitkään jatkunut painostus tuotti lopulta tulosta, kun puolustaja Miro Keskitalo toi Liiga-uran avausmaalillaan isännät tasoihin toisen erän loppupuolella.

− Aika monta peliä siihen meni, että sai helpottavan uran avausmalin tehtyä. Siinä tuli hässäkkäkiekko maalin eteen. Jerry Ahtola löysi minut siitä takaa, ammuin takakulmaan päin, ja nyt meni sisään, kertasi Keskitalo 1−1-tasoitusmaaliaan.

Kun ottelun kolmas erä oli vanhentunut seitsemän minuuttia, oli TPS:n Tikkasella avopaikka viedä turkulaiset ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Keskisektorilta, noin neljän metrin päästä Olkinuoran vartioimaa SaiPa-maalia lähtenyt laukaus kolahti päätypleksiin. Muutamia minuutteja myöhemmin Tikkanen menetti kiekon kohtalokkaasti omalla puolustusalueella ja Kalle Maalahti pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa.

SaiPa ei saanut 1−2-vierasjohdosta kauaa nauttia, sillä omissa soi vain 23 sekuntia myöhemmin. Elmeri Erosen siniviivalaukaus pomppi SaiPa-maalin kulmalle Erik Thorellille, jolla oli helppo työ tasoittaa peli.

"Minulla on niin huono veto, etten minä sillä pysty maalia tekemään"

Voittaja ratkaistiin Turun lauantai-illassa pitkän kaavan kautta. Peli eteni 2−2-tasatilanteessa jatkoajalle, jonka aikana tilanteita riitti puolin ja toisin. SaiPan Mikael Kurosella oli kaksi huippupaikkaa lyödä niitti pelille, mutta viimeistely ei onnistunut. Tilanteista jälkimmäinen tarkistettiin videonauhalta, mutta maaliviivalle pyörimään jäänyt kiekko ei koskaan ylittänyt viivaa.

Ratkaisu saatiin lopulta voittomaalikilpailun kahdeksannessa parissa, kun puolustaja Lauri Taipalus sinetöi 2−3-voiton SaiPalle.

− Ajattelin, että pakko se on kokeilla jotain, mikä voi mennä maaliin. Minulla on niin huono veto, etten minä sillä pysty maalia tekemään. Piti kokeilla harhautusta, Taipalus sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo