Matikainen 17, Selin 1 − Juvosen torjunnat pysäyttivät TPS:n voittokulun

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen pysäytti TPS:n maalintekoyritykset.
Kuva © Timo Savela
Ari-Pekka Selinin valmennuskaudella TPS oli ennen tiistaita menettänyt pisteet keskinäisissä otteluissa Pelicansille 15−0. Tällä kertaa TPS sai pisteen, mutta voitot ovat Petri Matikaiselle nyt 6−0.

Turkuhallin uneliaassa atmosfäärissä 4022 katsojaa todistivat Pelicansin voittoa TPS:stä jatkoajalla maalein 2−1. Marraskuinen tiistaivääntö oli pelillisesti säntillistä ja tason puolesta kelvollista, mutta sirkushuveja se ei kansalle tarjonnut jatkoaikaa lukuun ottamatta.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat kiekon tolppaan. Ensin TPS:n Henrik Tallinder osui maalin pystypuuhun, ja tovin kuluttua tästä oli Pelicansin Justin Hodgmanin vuoro. Kanadalaishyökkääjä onnistui silti hetkeä myöhemmin karkaamaan läpiajoon Juhani Tyrväisen syötöstä ja harhauttikin TPS-maalilla torjuneen Aleksandar Georgijevin lisäpisteen arvoisesti.

Ottelun parhaisiin pelaajiin lukeutui erityisesti Pelicansia torjunnoillaan pystyssä pitänyt Janne Juvonen, joka pysäytti kiekon 32 kertaa. Pelicans sai puolestaan jobinpostia taiston alkupuolella, kun luottosentteriksi noussut Miska Siikonen joutui jättämään pelin kesken.

− Pelicans oli taktisesti parempi siinä, että he puuduttivat pelin. Kun he karvasivat, karvasivat syvältä, ja sitten kun eivät karvanneet, niin puolustivat viidellä hemmetin kurinalaisesti, kiteytti turkulaisten päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun päätyttyä.

Maalipaikoilla ei mässäilty

Etenkään avauserä ei ollut kiekkokauden viihdyttävimmästä päästä. Vaisu tunnelma höystettynä vain yhdellä hyvällä TPS:n luomalla maalipaikalla oli kamppailun alun kuva. Pelicans ei saanut yhtään varsinaista maalintekoyritystä, kun TPS:n korkea karvaus teki lahtelaisten aikeet tyhjiksi kerta toisensa perään.

Toiseen erään Pelicans terästäytyi ja onnistui maalinteossa vain 25 sekunnin pelin jälkeen. Marko Pöyhösen levitys tavoitti Roope Elimäen, joka laukoi kiekon TPS-maalilla siihen saakka toimettomana seisseen Georgijevin ohi.

Ottelun puolivälissä mustavalkoisten Jani Forsströmin syöttö tavoitti hienosti esiintyneen Teemu Väyrysen. Ensimmäisessä erässä lähelle osumaa päässyt hyökkääjä pääsi Otto Niemisen kanssa kaksin Pelicans-vahti Juvosta vastaan: Väyrynen syötti taitavasti selkänsä takaa Niemiselle, joka laukoi 1−1-tasoituksen.

Kun kolmannessa erässä ei nähty maaleja, haettiin ratkaisu jatkoajalta, jossa Hodgman veivasi kiekon rauhassa ja kauniisti vain 16 torjunnan verran työllistetyn Georgijevin taakse.

− Emme löytäneet peliin sellaisia vaihteita, joilla olisimme olleet parhaimmillamme kovassa tempopelissä. Pelicans hoiti homman hienosti. Oli meillä paikkoja, mutta olimme aika tehottomia niissä hyvissä paikoissa, harmitteli TPS-luotsi Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo