KalPa kaatui virheisiinsä - TPS:n pisteputki jo 12 ottelun mittaiseksi

Patrik Virran ketju oli ratkaisemassa ottelua TPS:lle.
TPS:n ja KalPan kauden toinen kohtaaminen tarjosi katsojaystävällistä ja viihdyttävää jääkiekkoa. TPS:n salamamaalit ja KalPan huolimaton puolustuspeli kuitenkin takasivat pisteiden jäävän Turkuun.

Ottelun ennusmerkit viittasivat maalirikkaaseen ja vauhdikkaaseen kohtaamiseen. KalPa oli iskenyt viikon kahteen aiempaan otteluunsa kymmenen maalia, eli aiemmin tehottomuutensa kanssa kompastellut kuopiolaisjoukkue oli löytänyt tarvittavan kärmeskeiton maalien tekoon. TPS oli aiemmin viikolla kaatanut KooKoon 4-1 CHL-tappiostaan sisuuntuneena.

KalPalla oli alkukauttaan mukaillen vaikeuksia hyökkäyksien lähtöjensä organisoinnissa. Ajoitukset olivat pahasti pielessä. Kuopiolaisten hyökkäyksen puskiessa tasaisena kolmen pelaajan rintamassa keskialueelle oli TPS:n helppo työ tukita keskialue ja jopa hyökätä vastaan. KalPa kuitenkin onnistui murtamaan TPS:n keskialueen hitailla lähdöillä ja oivallisilla yksilösuorituksilla.

Kuopiolaisjoukkue pyöritti peliä TPS:n alueella ajoittain pitkiäkin jaksoja, mutta sillä oli vaikeuksia murtautua vaarallisimmille alueille. Kiekkoa heitettiin maalille, mutta omien pelaajien lapoja ei tahtonut löytyä. Kuopiolaiset onnistuivat luomaan tilanteita suoraviivaisemmilla ratkaisuilla.

TPS oli omissa ratkaisuissaan suoraviivainen ottelun alusta lähtien. Ratkaisukohta saavutettiin avauserän lopulla Palloseuran osuessa kahdesti puolen minuutin sisällä. Jasper Lindstenin ja Petrus Palmun maalit olivat seurausta KalPan huolimattomasta maalineduspelaamisesta ja viisikkopuolustamisesta.

Toisen erän alku ei tuonut lohtua kuopiolaisille. Tomi Kallion iskiessä taululle lukemat 3-0 alkoivat KalPa-puolustajat katsella toisiaan käsiään levitellen. Kommunikaatiossa oli selvästi pahoja puutoksia. Riku Helenius jätettiin välillä todella yksin KalPa-maalilla, ja hän antoikin joukkuetovereilleen runsaasti palautetta pelikatkoilla. Irtokiekkoja tippui ja pyöri maalilla paljon.

KalPa tuli ottelun kolmannessa erässä peliin paremmin mukaan Janne Tavin ja Ville-Vesa Vainiolan maaleilla. Viimeinen puristus jäi kuitenkin saavuttamatta vierasjoukkueen jäädessä maalin päähän.

Virran ketju otti ratkaisijan viitan harteilleen

Ottelussa kaksi syöttöpistettä saalistanut Patrik Virta palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Virran johtama kenttä oli TPS:n syömähammas, ollen vastuussa kahdesta Palloseuran kolmesta maalista.

— Tämä oli meiltä hyvä matsim ja olimme mielestäni aika suvereeneja kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa meille alkoi tulla lapsuksia, mutta niitä tulee helposti, kun johtaa peliä 3-0. Voi olla, että päästettiin joukkueena vähän jalkaa kaasulta, Virta sanoi.

Virta pelasi kauden toisen ottelunsa Tomi Kallion ja Jasper Lindstenin rinnalla. Alkukausi oli aiemmin kulunut Petrus Palmun ketjun keskellä. Virran mukaan ketjujen pelaamisessa on pieniä eroja.

— Palmu pelaa ehkä vähän pohjoisamerikkalaisempaa peliä muun muassa ristiin menojen kautta. Kallion ja Lindstenin kanssa pelaamme vähän suoraviivaisempaa peliä. Eroja ei ole kuitenkaan hirveästi, sillä samaa peliä me kaikki silti pelaamme.