Vahva alku siivitti JYPin liigaennätykseen - TPS:n Selin: "Valmistautumisemme jäi puheen asteelle"

LIIGA / Raportti
JYP-vahti Jussi Olkinuoran iltapuhde oli niin hyvä, että mies yritti lopussa itsevarmasti jopa maalintekoa. Torjuntoja hän keräsi ottelussa 35 kappaletta.
Kuva © Timo Savela
JYP tuli TPS:ää paremmin valmistautuneena illan otteluun ja karkasi lopulta tavoittamattomaan johtoon jo pelin alussa. Edellispäivän ottelu ei painanut lainkaan jyväskyläläisten pohkeissa, ja hurja vierasvoittoputki sai jatkoa.

JYP kukisti TPS:n Turkuhallissa lukemin 1−5. Voitto oli Marko Virtasen luotsaamalle JYPille jo yhdeksäs perättäinen vierasvoitto varsinaisella peliajalla. Täten JYP ohitti historiankirjoissa TPS:n ja HIFK:n, jotka ovat aikanaan pystyneet nappaamaan kahdeksan vierasvoittoa putkeen varsinaisella peliajalla.

− Ennätykset ovat mediaa ja faneja varten. Emme ole puhuneet ennätyksestä halaistua sanaa kopissa. Hieno asia, että olemme tällaiseen kyenneet, sillä vierasvoitot eivät tule koskaan helpolla, kertoi JYP-valmentaja Virtanen.

JYP aloitti ottelun erittäin vahvasti. Jani Tuppurainen vei hurjassa vireessä olevan hurrikaaniryhmän johtoon heti pelin ensimmäisessä vaihdossa. JYP oli seuraavassa vaihdossa lähellä siirtyä jo kahden maalin johtoon. Kovin kauaa keskisuomalaisten toista maalia ei tarvinnut lopulta odottaakaan: vahvan ottelun pelannut Jerry Turkulainen polki vauhdilla ohi TPS:n alivoimapelaajien ja syötti toiselle tolpalle Anssi Löfmanille, joka ei erehtynyt avopaikasta.

− Puhuimme ennen peliä paljon valmistautumisesta ja oikeanlaisesta, rohkeasta suorittamisesta. Alussa joukkue vastasi huutoon hienosti, Virtanen analysoi joukkueensa väkevää starttia.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin reagoi joukkueensa karmaisevaan alkuun ottamalla aikalisän heti JYPin toisen maalin jälkeen ajassa 3.34.

− Meillä oli sama taktiikka, puhuimme valmistautumisesta. Meillä se jäi puheen asteelle, JYPillä ei. Ensimmäinen vaihto oli surullinen: hävisimme neljä kamppailua ja kiekko oli maalissamme, Selin harmitteli.

− Peli ratkesi tavallaan ensimmäisen kympin aikana, lisäsi TPS-valmentaja Selin.

Hetken ehti jo näyttää siltä, että isäntäjoukkue TPS pääsisi aikalisän jälkeen paremmin mukaan peliin. Avauserä oli kuitenkin juuri ylittänyt puolivälinsä, kun vierasjoukkue iski kiekon kolmannen kerran ohi TPS-vahti Aleksandar Georgijevin. Maalintekijäksi merkittiin JYPin kultakypärä Antti Suomela, jolle täysosuma oli jo kauden 20:s.

TPS:n ykkösnyrkki jäi tehottomaksi ja teki virheitä

TPS:n ykköskentällisen iltapuhde oli heikko: hyökkäysvitja Erik Thorell-Jerry Ahtola-Dave Spina ja puolustajapari Henrik Tallinder-Elmeri Eronen olivat jäällä kahden tasaviisikoin tulleen takaiskumaalin aikana avauserässä. Lisäksi Spina vaikeutti joukkueensa takaa-ajoa ottamalla kymmenen minuutin käytösrangaistuksen avauserässä.

Kun Palloseuran ykkösketjun peli ei ottanut kulkeakseen, nousi esiin joukkueen kakkosvitja. Jasper Lindsten jätti JYPin järkälemäisen puolustajan Nolan Yonkmanin kuin seisomaan ja iski vieraiden maalia vartioineen Jussi Olkinuoran jalkojen välistä 1−3-kavennuksen avauserässä.

Toinen erä oli Turkuhallin lauantai-illassa rangaistusten täyttämä: TPS kulutti jäähypenkkiä kahden kaksiminuuttisen ajan. JYP-pelaajille tuomittiin neljä kahden minuutin rangaistusta erän aikana.

− Meidän olisi pitänyt pystyä kaventamaan kakkoserässä, niin pelin henki olisi saattanut olla toinen. Olimme tehottomia tänään, myönsi Selin.

JYP ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannen erän alkupuolella, kun Juha-Pekka Hytönen kiepautti maalin kulmalta jyväskyläläisten neljännen maalin ylivoimalla. TPS:n alivoimanelikko ei tilanteessa onnistunut parhaalla tavalla.

JYP-vahti Olkinuora lähellä maalintekoa, TPS ei onnistunut edes kolmen miehen ylivoimalla

TPS:lle tarjoutui ottelun lopussa tilaisuus kaunistella ylivoimatilastoaan. Palloseura pääsi pyörittämään peliä kuudella kolmea vastaan, kun JYPin Yonkman ja Löfman istuivat jäähyllä, ja TPS haki kavennusta ilman maalivahtia. Lopulta TPS:n ylivoimakuusikkoa lähempänä maalintekoa oli JYPin maalivahti Olkinuora, jonka oman maalinsa edustalta lähettämä kiekko ei mennyt paljoakaan tyhjän TPS-maalin ohi.

TPS-valmentaja Selin harmitteli joukkueensa tehottomuuden lisäksi sitä, että voimahyökkääjä Ilkka Pikkarainen loukkaantui edellisessä ottelussa, eikä pelaa enää kuluvalla kaudella.

− Pikkaraisen poissaolo näkyi siinä, että emme saavuttaneet kaivattua tunnetasoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo