TPS jälleen Ilvestä etevämpi - "Oliko se jäällä ollut joukkue Ilves?"

Harri Tikkanen oli TPS:n voiton pääarkkitehti. 35-vuotias puolustaja tuplasi kauden pistemääränsä kahden maalinsa myötä.
Turun Palloseura palasi voittokantaan Tampereen Ilveksen kustannuksella. Ottelu oli pääosin kotijoukkueen näytöstä ja Ilveksen hyvät vieraskaukaloiden esitykset taukosivat ainakin toistaiseksi.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Palloseura pakotti pelin painopisteen Ilves-päätyyn heti ottelun alkumetreillä. Hannu Toivosen varmat otteet kuitenkin pitivät lukemat maalittomina.

Ilveksen ensimmäisen erän paras maalintekotilaisuus siunaantui Jarkko Parikalle. TPS-miehistö sekoili urakalla omassa päädyssään, sillä seurauksella, että Parikka sai koettaa maalintekoa kahdesti. Ensimmäinen viivalaukaus kilpistyi Aleksandar Georgijevin suojuksiin, toinen yritys taas kolahti maalin sivurautaan.

Erityisesti kotijoukkueen ketju Thorell-Ahtola-Spina oli hyvällä pelipäällä. Kolmikko pyöritti peliä tamperelaisten päässä useaan otteeseen ensimmäisen erän aikana.

TPS-puolustaja Harri Tikkanen sai kunnian avata ottelun maalihanat. 35-vuotias konkari iski kautensa avausmaalin polkiessaan itsensä Ilves-alueelle, jossa napakka laukaus painui vastustamattomasti Toivosen olkapään yli.

Karri Kivi ei osuman jälkeen aikaillut, vaan Ilveksen päävalmentaja päätti herätellä joukkuettaan aikalisällä.

Erä ei kuitenkaan ehtinyt vanhentua montaa minuuttia, kunnes TPS iski uudelleen. Tomi Kallio tarjoili kiekon viivaan Martin Bergerille, jonka lyöntilaukaus painui viuhuen Ilves-maalin perukoille.

Ilveksen kiri päättyy ennen kuin se kunnolla alkaakaan

Jos Ilveksen hyökkäykset olivat avauserässä ponnettomia, niin toisen erän ensiminuuteilla tilanne oli aivan toinen. Ilves pääsi painamaan pelin TPS-päätyyn hyvällä tehokkuudella, mutta ei kuitenkaan onnistunut rauhoittamaan peliään, vaan TPS purki paineen onnistuneesti.

Tupsukorvat kuitenkin todistivat suoraviivaisuuden olevan valttia ensimmäisen maalinsa myötä. Niko Ahoniemi haastoi turkulaisten puolustusta hyvällä menestyksellä, mutta tästä huolimatta hän ajautui TPS-maalin taakse. Ahoniemi kuitenkin osoitti luonnollisen lahjakkuutensa maalintekoon iskemällä Ilveksen maalin päähän maalin takaa lauotulla laukauksella. Kiekko painui maaliin Georgijevin mailasta saadun kimmokkeen myötä.

– Helposti meiltä kyllä tuli lipsahdus toisen erän alkuun. Olimme vaikeuksissa ja etäisyytemme kasvoivat. Laiskottelimme, sanoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Maalin jälkeen Ilves pääsi otteluun entistä paremmin mukaan ja TPS:n valmennusryhmän oli vuorostaan otettava aikalisä.

Aikalisällä jaetut neuvot olivat selvästi oikeanlaisia, sillä TPS otti ottelun hallintaansa ja muutamaa minuuttia myöhemmin Julius Vähätalo iski TPS:n 3-1 johtoon. Otto Nieminen teki osumaan loistavan esityön voittoisan kulmakaksikkamppailunsa myötä.

Ilves ei saanut kiriään käyntiin kolmannessa erässä, vaan ottelun loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Harri Tikkasen toisen osuman myötä loppulukemiksi muodostuivat 4-1.

Kivi ei puolustellut joukkueensa esitystä

Kivi ei ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa silitellyt joukkueensa päitä.

– Kyllähän tämä oli aikamoinen esitys tähän paikkaan. Olemme paahtaneet huhtikuusta saakka yksi tavoite mielessä ja sitten tällainen esitys... Varsinkin ensimmäisessä erässä, aloitti Kivi.

– En ole noin yllättynyt ollut kyllä kertaakaan vielä tänä vuonna tämän joukkueen kanssa. Oliko se jäällä ollut joukkue Ilves? Minä en ainakaan heitä tunnistanut, kummasteli Kivi.

TPS oli valmistautunut otteluun hyvin. Viime viikon kaksi vaikeahkoa kotiottelua olivat kaukainen muisto turkulaisten vakuuttavan esityksen rinnalla.

– Lataus oli varmaankin se asia missä se meidän eromme tänään tuli. Lauantain tappion jäljiltä latauksemme oli kohdillaan ja ensimmäinen erä oli meiltä todella vahva. Kolmas erä oli meiltä vahva esitys johtoasemassa, totesi Selin.

– Ei ollut kyllä voittajasta tänään epäselvyyttä. jollei tuollaista vastustaaja vastaan ole valmiina niin ei ole mitään saumaa. Se, ettemme saaneet ladattua itseämme siihen raivoon, että taistelemme playoff-paikasta, oli suuri pettymys, totesi Kivi.

Aiemmin päivällä on uutisoitu Ilvekseen mahdollisesti kohdistuvasta 100 000 euron suuruisesta sakosta. Sakko olisi seurausta Michael Keräsen värväyksestä. Kivi oli tilanteesta vaitonaisen.