TPS suli ja petolauma vyöryi Turussa - "Puustinen sanoi minulle aamulla, että tehdään ryöstöretki eli robbery trip"

Juha Jääskän tasoitus käänsi ottelun kulun.
Puolivälieräsarja oli edennyt jo viidenteen otteluun, kun HIFK matkusti Turkuun TPS:n vieraaksi. Sarjatilanne oli otteluun lähdettäessä kutkuttavassa 2-2-tilanteessa. Vierailijat veivät ottelun nimiinsä maalein 5-2. Ottelu oli siinä mielessä erikoinen, sillä sarjassa ensimmäisen kerran nähtiin vierasvoitto, ja ensimmäisen kerran tappiolla ollut joukkue on ylipäätään tullut ottelussa ohi.

Ensimmäinen erä eteni aika lailla isäntien hallinnassa. Ensimmäisen kympin aikana kotijoukkue iskikin kaksi maalia. Ensin kotijoukkueen Ilkka Heikkinen vei isännät 1-0-johtoon ja vajaa kolmisen minuuttia myöhemmin Otto Nieminen iski TPS:n jo kahden maalin johtoon.

Helsinkiläiset saivat ensimmäisessä erässä luotua joitakin maalintekopaikkoja, mutta TPS:n maalilla torjunut Oskari Setänen oli muurina.

Jos ensimmäinen erä kului mustavalkosävytteisesti, toisessa erässä karjuikin peto. Toisen erän ensimmäisen seitsemän minuutin aikana HIFK onnistui tasoittamaan ottelun 2-2:een. Vierasjoukkueen Mika Partanen kavensi ottelun 1-2:een, ja reilu minuutti myöhemmin Juha Jääskä iski tasoitusosuman.

TPS käytti haasto-oikeutensa koskien Jääskän tekemää maalia. Videolta tarkistettiin, sisälsikö maalitilanteessa mahdollista maalivahdin häirintää. Ottelussa nähtiin ensimmäisen kerran epäonnistunut haasto, näin ollen TPS menetti aikalisänsä.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin perusteli illan lehdistötilaisuudessa joukkueen haasto-oikeutensa käyttämistä. Häneltä myös kysyttiin, oliko vastustajan pelaaja maalivahdin alueella.

− Ei se oikeastaan siinä. Nopeasti nuo pelitilanteet tulee. Sillä viestillä, mikä tuli valmennustiimiltä tuolta yläkerrasta, niin rohkenin haastaa sen.

Köysissä ollut HIFK sai pelijuonesta kiinni

Kolmanteen erään helsinkiläiset jatkoivat samalla ryminällä, jota toisessa erässä jo esitti. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin HIFK karkasi kahden maalin johtoon.

Joonas Rask viimeisteli ensin 3-2, ja hetkeä myöhemmin Juuso Puustinen iski 4-2. Puustisen maali kuitenkin tarkistettiin videolta.

Ajassa 56.50 kotijoukkue vaihtoi maalivahtia, kun maalilta luisteli Setänen pois ja tilalle tuli Aleksandr Georgijev.

− Maalivahdin vaihdolla haettiin lähinnä happea noille meidän ykköspelaajille, saatiin vähän breikkiä. Aikalisä ei ollut, joten kuormaa tuli, kommentoi Selin.

Vain 40 sekuntia ennen päätössummeria HIFK:n Roope Hintz iski 5-2-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Kyllähän se oli painajaismainen alku, että tarkoitus oli tulla paremmalla meiningillä tänne. Kymmenen minuutin jälkeen 2-0. Saatiin onneksi taisteltua loppuerä siitä. Sitten vähän kielenkantoja avattiin: ymmärrystä siihen, että mitä se vaatii, että tullaan täällä voittaa, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Se saatiin liikkeelle, vyöry meiltä ja se oli hyvä asia. Viimeinen erä meiltä oli parasta. Puustinen siinä aamulla sanoi, että tehdään ryöstöretki eli robbery trip. Hän oli iso kapellimestari siinä. Koko joukkueen voitto.

Kotijoukkueen Ari-Pekka Selin oli varsin vaitelias lehdistötilaisuudessa.

− Onnittelut ensin HIFK:lle. Ei ole oikein mitään selittelyä paremmasta joukkueesta. Eka kaksikymmentä minuuttia erittäin vahva meiltä. Sen jälkeen ote meiltä hiipui ja tehtiin sellaisia virheitä, mitä ei tehty runkosarjassa huonommissa peleissä.

− Maalin edestä tahkottiin kyllä kovalla prosentilla maaleja, ja HIFK teki riittävät hommat. Meillä meni vähän liskoiluvaihteelle, kun pitäisi pelata voitosta kuorma selässä, selitteli Selin.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Helsingissä, jolloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla HIFK:lle.