HIFK:lla ei ollut nöyryyttä turkulaisten kaatoon − "Meillä oli tänään vaikeuksia"

Teemu Väyrysen alivoimamaali käänsi ottelun lopullisesti isännille.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kärpät otteluvoitoin 2-0 kaatanut HIFK ei saanut peliään rullaamaan TPS:ää vastaan. Helsinkiläiset roikkuivat kuitenkin pitkään tuloksessa kiinni, vaikka isännät ratkoivatkin ottelun lopullisesti päätöserässä.

− Jäimme vähän telineisiin ja TPS tuli hanakasti. Meillä oli tänään vaikeuksia, emmekä olleet riittävän nöyriä, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kommentoi.

Turkulaisten aktiivinen ja nälkäinen karvauspeli aiheutti vaikeuksia HIFK:lle, joka ei varsinkaan avauserässä päässyt avaamaan hyökkäyspeliään. TPS piti liikkeellään vierailijat vaikeuksissa.

Kun HIFK ei päässyt maalipaikoille, löi TPS ottelussa jatkuvasti löylyä. Vielä avauserässä kotijoukkue ei maalinteossa onnistunut, vaikka se toimittikin monia vaarallisia kiekkoja Kevin Lankisen maalille.

Erikoistilanteet TPS:n heiniä

Toisen erän alussa TPS avasi hieman onnekkaasti ottelun maalinteon, kun Tomi Kallion syöttöyritys kimposi Roope Hintzin mailasta ohi hölmistyneen Lankisen.

Osuman jälkeen myös HIFK sai pelistä paremmin kiinni, kun joukkue muutti ketjujaan. Muutaman hukatun maalipaikan jälkeen Hintz osui tällä kertaa joukkueensa kannalta oikeaan maaliin, kun hyökkääjä tasoitti napakalla rannelaukauksella numerot 1-1:een.

− Toisessa erässä vähän paransimme peliämme. Tepsi sai kuitenkin avausmaalin, mutta pääsimme onneksi tasoihin, Törmänen kertasi.

Vierailijoiden juhlat eivät kestäneet pitkään, sillä melko vaatimattoman helsinkiläisylivoiman jälkeen oli TPS:n vuoro kokeilla erikoistilanneosaamistaan.

Kotijoukkue jatkoi isännän ottein Patrik Virran kihauttaessa kiekon verkon perille. TPS pääsi myös toista kertaa ylivoimalle, mutta tällä kertaa HIFK selvisi mustavalkoisten vyörystä.

Ottelun kolmannen erän alussa HIFK:n otteissa näkyi jälleen pieniä valonpilkahduksia. Erikoistilannepelaaminen nousi kuitenkin suureen rooliin tiistaina, sillä HIFK ei onnistunut tälläkään kertaa ylivoimalla. TPS hyödynsikin HIFK:n lepsuilun, kun Teemu Väyrynen hassutteli kiekon alivoimalla maaliin.

Viimeisillä minuuteilla HIFK loi vielä muutamia hyviä tilanteita ilman maalivahtia. TPS niittasi loppulukemat kuitenkin tyhjään maaliin, kun Erik Thorell sai kunnian toimia viimeistelijänä.