TPS pysäytti Ässien aikaisen kultajunan

LIIGA / Raportti
TPS sai kiekon neljästi Ässien verkkoon.
Kuva © Timo Savela
Turussa Ässät jahtasi jo kahdeksatta perättäistä voittoaan. Sitä ei kuitenkaan tullut, kun kotijoukkue TPS pysäytti oman tappiokierteensä 4−1-voitolla porilaisista.

− Ensimmäisessä erässä kummallakin oli omia hetkiään, ja toinen erä oli tosi kovaa vääntämistä. TPS oli lopussa sen verran terävämpi, että teki ensin yhden maalin, ja toinen tuli sitten samaan juoksuun.

Näin ottelun tiivisti lehdistötilaisuudessa Ässien päävalmentaja Jyrki Aho. Ässät oli seitsemän  suoran voiton putkessa, mutta TPS kykeni pysäyttämään porilaisten riemukulun.

Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia, mutta kolmannessa erässä TPS löysi punaisen langan. Tomi Kallio viimeisteli kaksi maalia, mutta Palloseuran paras hyökkääjä oli kakkosketjusta näyttömahdollisuuden saanut Oskari Siiki, joka teki tehot 1+1 ja laukoi kertaalleen myös tolppaan.

− Oskari Siiki oli tärkeässä roolissa. Se, mitä hänelle tarjottiin, sen hän myös otti: isompaa ruutua ja peliaikaa ja myös pisteitä päälle, kiitteli TPS-luotsi Ari-Pekka Selin.

Myös Aho löysi omasta joukkueestaan totuttuja yllättävämpiä onnistujia.

− Olen tyytyväinen neloskenttäämme. Se oli tänään paras ketjumme, nuoret miehet toivat energiaa ja pääsivät jatkamaankin sen takia loppuun asti, kiitteli ässävalmentaja omiaan.

TPS-ylivoimassa yhä ongelmia

Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina, joten rasitusta oli edellisestä illasta. Ottelun alun tempo oli vauhdikas, ja kamppailun edetessä TPS oli ryhmistä se, joka onnistui kiristämään ruuvia vielä tarvittavan verran.

− Kärsivällisyys piti ja pystyimme keskittymään suorittamiseen. Viimeisessä erässä saimme viimein etäisyydet sellaiseen kuntoon, että siitä voi rakentaa jotain. Ylivoimassa on isoja haasteita edelleenkin, aprikoi TPS-valmentaja Selin.

Aho ei ollut kovinkaan pettynyt, vaikka pitkä voittoputki tulikin päätökseen.

− Ei voi joukkuetta moittia, kaikki jätettiin kentälle mitä jätettävissä oli. Osa ei ollut ehkä niin pelissä sisällä, mutta yrittivät kuitenkin repiä itsensä peliin mukaan.

"Ei ihmetytä yhtään, miksi Ässät on kärkikahinoissa"

Palloseuran puolella tappioputki oli jo CHL-ottelu mukaan laskettuna viiden pelin mittainen. Selinin mielestä joukkueen tekemiseen vaikutti turhautuminen siihen, etteivät tulokset ole olleet viime aikoina suosiollisia.

− Kyllä siinä usko oli tänään koetuksella. Se ei kaunista ollut, ja kun siihen tulee voittamisen pakon mörkö, mikä ei peliä yhtään edistä, niin on välillä vaikea rennosti pelata.

Ässistä Selinillä oli pelkkää hyvää sanottavaa.

− Ei kyllä ihmetytä tämän illan jälkeen — tai ei ihmetyttänyt tätä ennenkään — miksi Ässät on kärkikahinoissa. Todella kamppailuvoimainen ja kovakuntoinen joukkue. He hyökkäävät ja kääntävät peliä nopeasti, mietti TPS-vastuuvalmentaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo