Georgijev oli lähellä maalintekoa − TPS kohenteli asemiaan kärkipäässä

LIIGA / Raportti
Erik Thorell teki jo kauden 14. maalinsa.
Kuva © Timo Savela
TPS-vahti Aleksandar Georgijev oli tehdä maalin joukkueensa 3−1-voitossa Ässistä. Porilaisten tehottomuus sai jatkoa torstain Kärpät-pelistä.

TPS kaatoi Ässät ottelussa, joka oli porilaisille kuin toisinto viime viikon Kärpät-pelistä sillä erotuksella, että tällä kertaa patapaidat onnistuivat maalinteossa. Ässät ehti pelata 118 minuuttia maaleitta ennen Niko Ojamäen tekemää 3−1-kavennusosumaa.

Myös TPS-maalivahti Aleksandar Georgijev oli lähellä osua tolppien väliin: Ässät haki toista kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla, ja kiekon saatuaan venäläisvahti laukoi kohti virkaveli Andreas Bernardin tyhjäksi jättämää maalia. Kiekko kuitenkin lipui arviolta puoli metriä ohi.

Ottelun toisessa erässä TPS koki kolhuja, kun nelosketjun laitahyökkääjä Topi Taavitsainen loukkaantui Matias Varttisen taklauksesta. Taavitsainen jätti pelin kesken pienikokoisen mutta sähäkän Varttisen niitin jälkeen.

Ässät oli taas tehoton

Ässähenkisille Kärpät-pelin nähneille TPS-kamppailu oli tuttua katsottavaa. Porilaisten peli seurasi pitkälti viime torstain ottelun kaavaa: Ässät ei päässyt kahden ensimmäisen erän aikana maalintekopaikoille, ja vasta päätöserässä joukkue ajoi ahnaasti maalin edustalle.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Ässien päävalmentaja Jyrki Aho harmitteli joukkueensa Kärpät-pelistä jatkumoa saanutta tehottomuutta.

− Kyllähän meillä taas kuti jäi valitettavasti piippuun. Meillä oli omat paikkamme, ja etenkin ensimmäisessä erässä meidän olisi pitänyt käyttää ylivoimahyökkäykset.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin selvästi Palloseuran komennossa. Kuten torstaina Kärppiä vastaan, Ässät päästi vastustajansa kolmen maalin johtoasemaan: 40 minuutin pelin jälkeen ottelu oli TPS:lle 2−0 Julius Vähätalon ja Éric Perrinin maaleilla, ja kolmannen erän alussa Erik Thorell iski lukemiksi 3−0.

TPS-käskijä Ari-Pekka Selin osasi valmistaa joukkueensa Ässiä vastaan, sillä vastustajan pelityyli oli hyvin tiedossa.

− Ykkösteemamme oli tänään peliin Ässiä vastaan valmius kamppailla 60 minuuttia. En ole sellaista ryhmää nähnyt, jossa Jykä [Jyrki Aho] on valmentajana, jossa ei olisi kamppailtu kovaa.

Kolmen maalin johto riitti

Kolmas erä oli Ässien hallintaa, ja peli pyörikin paljon kotijoukkue TPS:n päädyssä. Georgijevin hyvät otteet ja mustavalkoisten kurinalainen puolustus kuitenkin kestivät, vaikka Ässät kilisytteli tolppia. Ojamäen osuma jäi lopulta patapakan ainoaksi, vaikka yritys oli kovaa viime minuuteilla ilman maalivahtia.

− Sitten kun avasimme ovet ja oli pakko ottaa riskiä, niin muutuimme vaarallisemmiksi, mutta se ei riittänyt oikein mihinkään muuhun kuin yhteen maaliin, huokasi ässäluotsi Aho.

Selin puolestaan oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, vaikka fokus ehtikin päävalmentajan mukaan karkailla kolmannessa erässä kymmeneksi minuutiksi. Kolmen maalin johtoasema oli silti riittävä pitämään turkulaiset kiinni kolmessa pisteessä.

− Hyvää oli se, että pystyimme johtoasemassa puolustamaan hyvin ja ennen kaikkea jäähyttömästi. Siitä olen erityisen tyytyväinen, päätti Selin.

Raporttia muokattu klo 22:22: Voitto oli TPS:n historian 1001. eikä 1000. toisin kuin raportissa aluksi luki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo