Perrinin bileet Hakametsässä – TPS kiilasi sarjakakkoseksi ykkösketjunsa voimin

LIIGA / Raportti
Maalit maistuivat Eric Perrinille, mutta voitto kruunasi illan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kun Tappara viimeksi voitti TPS:n Hakametsässä, oli Eric Perrin vielä alle nelikymppinen ja viimeistä kauttaan JYPin riveissä. Tänään sama mies tälläsi kolme maalia jatkaen turkulaisten hurjaa, tammikuussa 2015 alkanutta putkea.

Tappara hallitsi alkua, mutta TPS kaappasi tahtipuikon itselleen Eric Perrinin ensimmäisen osuman avulla. Niko Mikkolan räikeän harhasyötön napannut Perrin tulitti hirmuisen lämärin ylänurkkaan.

− Puolustajalla tuli kovan paineemme vuoksi vaikeuksia. Nappasin kiekon ja luotin lämäriini, sillä se on toiminut tänä vuonna. Jos et lauo, et tee maalia, illan ihmemies Perrin kertasi osumaansa.

Tapparan tasoitusmahdollisuus tuli Jere Rouhiaisen terävän nousun jälkeen. Jättösyötön saanut Joona Luoto ei kuitenkaan osunut tolppaa lähemmäs.

TPS karvasi silmiinpistävän ärhäkästi ja saattoi kotijoukkueen puolustajat hurjaan ryöpytykseen. Etenkin Mikkola vaikutti olevan yllättävän suurissa vaikeuksissa herhiläisten lailla pörränneiden turkulaisten kanssa.

TPS antoi roimaa painetta myös alivoimalla pelatessaan, jolloin Tapparan ylivoimaryhmitys joutui vaikeuksiin, eikä pyöritys ottanut alkaakseen.

Vierasjoukkue sen sijaan onnistui ensiyrittämällä, kun Jukureista hankittu Zach Budish vei turkulaiset 0−2-johtoon. Maali oli Budishin ensimmäinen Palloseuran riveissä. Tamperelaisfanit puolestaan vaativat joukkuettaan heräämään äänekkäin huudoin.

Huutelu vaikutti tuottaneen tulosta. Kolmanteen erään Tappara tuli sisuuntuneena. Parjattu ylivoimakin onnistui, kun TPS päästi karvauksensa hieman löyhemmäksi. Jan-Mikael Järvinen toi kiekkoa, ja Sebastian Repo viimeisteli napakalla rannelaukauksella. 

Seuraavaksi iski kuitenkin Perrin, joka kasvatti johdon jo 1−3:en. Tappara-puolustus ei saanut pidettyä Liigan vanhinta kenttäpelaajaa kurissa, ja 42-vuotias sentteri huseerasi oman paluukiekkonsa paluukiekon sisään.

Tappara ei saanut enää kiriään käyntiin. TPS-vahti Oskari Setäsen torjuttua yritykset varmasti napautti illan sankari Perrin vielä viimeisen niitin tyhjiin.

Hattutemput eivät ole arkipäivää, mutta konkari-Perrin ei odotellut joukkueeltaan sen kummempaa palkintoa kolmen maalin johdosta.

− En usko, että minua tullaan muistamaan maaleista. Yritän vain tehdä työni joka ilta. Se oli vain hattutemppu, ihan sama, Perrin naureskeli.

Tappara pääsee hieromaan kuvoitaan olympiatauolle ja kohtaa Sportin vasta 11 päivän päästä. TPS:llä on puolestaan edessä vielä Lukko-ottelu ennen hetken huilia.

» Lähetä palautetta toimitukselle