Sport vei revanssin Tapparasta, Karjalainen jätti pelin kesken

Sport vei revanssipelin Tapparasta lukemin 3–2.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Sport haki kolme vieraspistettä Hakametsästä, kun se voitti Tapparan lukemin 3–2. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola harmitteli kolmatta perättäistä kotitappiota kauden toisiksi suurimman kotiyleisön edessä. Jere Karjalaisen ottelu päättyi toisessa erässä tulleeseen kolaukseen.

Ensimmäinen erä ei tarjonnut suurta kiekkojuhlaa. Erän ainoa tilastomerkintä oli Mike Vaskivuon jäähy erän loppupuolella. Sport kuitenkin kamppaili hyvin alivoimalla, eikä ottelun avauserässä kuskin paikalla ollut Tappara päässyt rikkomaan kuparista.

− Täällä on isompi kaukalo, joten tässä pelissä ei ollut ollenkaan intensiteettiä. Eilen oli mielestäni kunnon jääkiekkopeli. Tämä oli sellaista peruuttelua, Tomek Valtonen latasi ottelun jälkeen.

− Varmasti, jos katsojilta kysyttäisiin, niin he haluaisivat sata kertaa mieluummin mennä katsomaan Vaasaan intensiivistä jääkiekkoa, jossa kamppaillaan ja mennään. Täällä vain peruutellaan, Valtonen jatkoi.

Toinen erä täynnä tapahtumia

Toisessa erässä peliin saatiin tunnetta. Tappara pääsi ylivoimalle jo erän ensimmäisellä minuutilla, kun Markus Kankaanperä sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Aivan erikoistilanteen lopulla Tappara siirtyi johtoon, kun Jere Karjalainen ohjasi Valtteri Kemiläisen viivakudin Rasmus Rinteen selän taakse.

Sport pääsi tasoittamaan ottelun oman ylivoimansa päätteeksi. Jäähyltä vapautunut Pekka Saravo oli vasta luistelemassa omalle alueelle puolustustehtäviin, kun Olavi Vauhkonen löi irtokiekon maalin edestä sisään.

Maalin jälkeen tunnelma sähköistyi. Maalia seuranneen aloituksen jälkeen Jukka Peltola ja Erik Riska jäivät tönimään toisiaan. Tilanteesta vihellettiin molemmille kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta. Jäähyt eivät kuitenkaan ehtineet kulua loppuun, kun Vaskivuo otti jäähyn kampituksesta, ja Tappara pääsi pyörittämään ylivoimaansa neljällä kolmea vastaan.

Erikoistilanne ei tuonut kirvesrinnoille tulosta. Sen sijaan jäähyltä vapautunut Erik Riska pääsi kokeilemaan maalintekoa, kun purkukiekko liukui suoraan hyökkääjälle. Riska kuitenkin epäonnistui yrityksessä, ja ottelua jatkettiin tasalukemista.

Ottelun puolivälin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun Vaskivuo huitaisi mailalla Tapparan Karjalaista suoraan naamaan. Karjalainen poistui tilanteen jälkeen suoraan pukukoppiin, eikä pelannut enää ottelussa. Karjalaisen paikan Tapparan ykkösketjussa otti Teemu Nurmi.

− Eiköhän Jereltä hampaita lähtenyt, sen verran kova tärsky se oli, Jussi Tapola kommentoi.

Tappara ei onnistunut siirtymään johtoon neljän minuutin ylivoimallaan. Sen sijaan Mikko Pukka vei kauden ensimmäisellä osumallaan vieraat maalin karkumatkalle erän lopussa.

Nenonen ratkaisumaalin tekijänä

Tappara aloitti päätöserän vahvasti, minkä seurauksena joukkue pääsi ylivoimalle. Verkko heilui parinkymmenen sekunnin jälkeen. Kemiläinen laukoi viivasta kahteen otteeseen: ensimmäinen laukaus pysähtyi Sport-pelaajan blokkaukseen, mutta toinen löysi tiensä maalin edustalle asti, mistä kiekon maaliin puttasi Nurmi.

Nurmen maalin jälkeen Sport pääsi pariinkin kertaan yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Dominik Hrachovina venyi kiekkojen tielle.

Lopulta kotkapaidat siirtyivät uudelleen johtoon Markus Nenosen maalilla. Tappara yritti vielä käynnistellä kiriä, mutta Sport-pelaajat varjelivat omaa maaliaan tiiviisti, eikä kotijoukkue onnistunut enää punnertamaan rinnalle.

− Tänään jätimme kaiken jäälle. Harmittaa tietysti, että tämä oli meidän kolmas perättäinen tappio kotona ja paikalla oli vielä näin paljon yleisöä. Teemme töitä, että voittaisimme seuraavan pelin, Tapola sanoi.

Ottelun hallinnasta huolimatta Tapparalta jäi tänään palkinto saamatta.

− Me olimme nyt enemmän kuskin paikalla, mutta Sport vei voiton. Eilinen peli ja tämä olivat aika identtiset. Se kumpi hallitsi peliä, hävisi, Tapola harmitteli.

Sport on vääntänyt alkukaudella tiukkoja pelejä. Kaikki tappiot ovat tulleet maalin erolla vastustajaan.

− Ei tässä kamalasti sellaisia iltoja ole, että voisi kolmannen erän puolivälissä odotella, että summeri soi. Kaikki pelit ovat tiukkoja, ja sehän tässä on hienoa, Valtonen kommentoi.