Sport haki Tampereelta tärkeät kaksi pistettä – ”Playoff-henkinen taisto”

Tommi Tikka oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja.
Tappara ja Sport kohtasivat lauantaina jo kuudetta ja mahdollisesti viimeistä kertaa kuluvalla kaudella.

Ottelun avauserä oli varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Pelin tempo ei kuitenkaan noussut päätä huimaavaksi eikä maalipaikoillakaan mässäilty.

Erä eteni Tapparan hienoisessa hallinnassa ja illan avausmaalikin kirjattiin kotijoukkueelle. Maalista vastasi nousuvireinen Otto Rauhala, joka viimeisteli kauden neljännen maalinsa väkevän maalille ajon päätteeksi.

- Tuli aika hyvät passit molempiin maaleihin, niistä oli ihan kiva laittaa sisään. Kiva pelata Sebun (Sebastian Repo) ja Henkan (Henrik Haapala) kanssa, väkevän ottelun pelannut Rauhala kiitteli.

Tapparan ketjukoostumukset ovat viime aikoina eläneet paljon muun muassa loukkaantumisten vuoksi. Rauhalan vahva sisääntulo ykköskenttään kirvoitti kehut myös päävalmentaja Jussi Tapolalta.

- Aina pyritään löytämään tasapainoiset ketjut, joista löytyy hyvää puolustamista ja hyvää hyökkäämistä. Rauhalan ketju oli tänään hyvä. Kaksi maalia ja muutenkin hyvää peliä.

Tapparalle avautui myöhemmin erässä tilaisuus maalintekoon myös ylivoimalla, mutta näyttävästä pyörityksestä huolimatta viimeistely oli tehotonta.

Pian erikoistilanteen jälkeen myös vierailija Sportille avautui tilaisuuksia tasoitusmaalin tekoon, mutta enempää maaleja erässä ei nähty.

Sport johtoon kuin varkain

Ottelun toinen erä eteni Tapparan hallinnassa aina erän puoleen väliin asti. Kotijoukkueella oli useampikin laadukas maalipaikka, mutta etenkin joukkueen tähtipelaajat pistepörssiä johtavan Haapalan johdolla sortuivat siirtelemään kiekkoa liikaa.

Pian Tapparalle olikin luvassa kylmä suihku, kun vierailijat iskivät minuutin sisään kaksi maalia.

Ensin Filip Riska löi pelivälineen paluukiekosta sisään, jonka jälkeen Ville Viitaluoman sipaisu upposi helpohkosti Tappara-maalia vartioineen Teemu Lassilan selän taakse.

Lisää shokkihoitoa tamperelaisille oli luvassa vielä erän lopussa, kun Viitaluoma lisäsi illan toisellaan vierailijoiden johdon jo kahden maalin suuruiseksi.

Hieman haparoivia otteita esittäneen Lassilan vaihto toisella erätauolla ei Tapparan päävalmentaja Tapolan mukaan käynyt edes harkinnassa.

- Tiedettiin, että mennään näillä. Takaiskuja voi tulla, mutta niistä pitää vain osata nousta saman tien.

Vauhdikas viimeinen erä

Toisessa erässä toden teolla käynnistyneen kamppailun vauhdikkaat käänteet saivat jatkoa ottelun päätöserässä, jossa riitti tapahtumia.

Aiemmin ottelussa ylivoimatilaisuutensa hukannut kotijoukkue sai kaivattuja onnistumisia, kun toistamiseen maalannut Rauhala ja ylivoimassa lauantainakin puolustajan tontilla pelannut kapteeni Jukka Peltola toivat onnistumisillaan Tapparan tasoihin.

Tasatilanteessa edettiin aina ottelun päätösminuuteille saakka, kunnes maajoukkueessakin kuluvalla kaudella esiintynyt Aleksi Elorinne tarjoili karmaisevan harhasyötön suoraan Joel Kivirannan lapaan.

Kiviranta ei tilanteessa erehtynyt, vaan siirsi vaasalaiset jo ratkaisevalta tuntuneeseen maalin johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kaksi minuuttia.

Tappara tuli kuitenkin jälleen kerran tasoihin.

Pelikellossa oli jäljellä enää 48 sekuntia, kun kukapa muukaan kuin maalipörssiä johtava Veli-Matti Savinainen kauhoi kiekon maalin edustalta ohi Sport-vahti Mika Järvisen.

- Playoff-henkinen taisto. Pystyttiin nousemaan kolmannessa erässä tasoihin, sitten jäätiin vielä tappiolle ja vielä noustiin tasoihin. Kova päivätyö piti tehdä tänään, yhtäkään metriä ei saanut ilmaiseksi, analysoi kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola.

Näin ottelu venyi lopulta jatkoajalle tilanteessa 4-4. Jatkoajalla varsinkin kotijoukkueelle tarjottiin voiton avaimia, mutta kahdella puolustajalla ja yhdellä hyökkääjällä pelannut Sport onnistui torppaamaan Tapparan yritykset.

- Tapparalla on Suomen parhaat hyökkääjät eli ihan tarkoituksella meillä oli jatkoajalla kaksi puolustajaa, vierailijoiden päävalmentaja Tomek Valtonen totesi.

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli vierasjoukkue Sportin Tommi Tikka, joten kaksi pistettä matkasi kotkapaitojen mukana Vaasaan.

- Hyvä peli, Tappara on tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti paras joukkue. Pelattiin ehjästi viisikkona, viisikkona puolustettiin ja viisikkona hyökättiin. Revittiin kaikki irti mitä saatiin pelaajista.

- Loistava peli kaikilta. Järvinen oli hyvä ja Tikka ratkaisi pelin. Hyvä peli ja tärkeät kaksi pistettä, Valtonen riemuitsi.