Aloitusvoitot SaiPan ase − Tapparan sarjatuli kuitenkin liikaa

Frans Tuohimaa urakoi SaiPan maalilla kahden pelin edestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kahdesti aiemmin tällä kaudella kohdanneet Tappara ja SaiPa laittoivat kiekon liikkumaan liukkaasti Hakametsän jäällä. Paikoin kunnon "coast-to-coast" −kiekkoa tarjonnut ottelu venyi tasaisen väännön jälkeen jatkoajalle. Tapparan tulituksen loistavasti kestänyt SaiPan Frans Tuohimaa oli lopulta voimaton Jere Karjalaisen varmistaessa kahden sarjapisteen kilahtamisen kotijoukkueen kassaan.

Tappara tuli otteluun selvästi sisuuntuneena perjantain Sport-tappion jälkeen. Ykkösnyrkki Jan-Mikael Järvisen johdolla vei pelin SaiPan päätyyn heti ensimmäisessä vaihdossa.

SaiPalla oli alusta lähtien vaikeuksia avata peliään, mikä tarjosi Tapparalle mahdollisuuden pyörittää peliä hyökkäyspäässä. Tulosta ei painostuksesta huolimatta syntynyt, sillä laadukkaat maalintekopaikat loistivat suuresta laukaisumäärästä huolimatta poissaolollaan.

SaiPa ei ensimmäisen erän alkupuoliskolla päässyt käytännössä lainkaan hätyyttelemään Dominik Hrachovinan vartioimaa tamperelaismaalia, eikä tahti juuri kiihtynyt erän loppuakaan kohti.

Tulostaulu ei aina myötäile ottelun käsikirjoitusta ja niin kävi tälläkin kertaa. Pelin avausmaalista vastasi lappeenrantalaisten kultakypärä Topi Nättinen, joka laukoi kiekon verkkoon aloituksen jälkitilanteesta.

Topi Nättinen vastasi ottelun avausmaalista

SaiPa sai erän lopun maalista selvästi uutta virtaa ja toisessa erässä nähtiin keltapaidoilta pirteämpää peliä. Vauhtia löytyi puolin ja toisin, kun peli aaltoili päädystä toiseen.

Karvaustaan nostanut SaiPa painosti Tapparan puolustajia virheisiin. Hyvien hyökkäyspään katkojen ansiosta lappeenrantalaiset pääsivät muutaman kerran haastamaan Hrachovinan lähietäisyydeltä, mutta tuloksetta.

Tapparakaan ei saanut maalia aikaiseksi, vaikka laukoi ensimmäisen erän tapaan erittäin hanakasti. Frans Tuohimaalle kertyi SaiPa-maalilla kahdessa ensimmäisessä erässä peräti 32 torjuntaa.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola onnistui erän lopussa jo kiertämään Tuohimaan, mutta Anssi Löfman sai viime hetkellä mailansa väliin ja näin ollen Peltolan laukaus kilahti tolppaan.

Kolmannessa erässä aukesivat sekä jäähyaitioiden ovet että maalihanat

Kolmannen erän alkuun näytti, että SaiPa hermoilee itsensä ulos voittokamppailusta.

Ensin Matti Järvinen ohjasi Jere Karjalaisen laukauksen ohi Tuohimaan Löfmanin istuessa kaksiminuuttista.

Vain pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen keltapaidat joutuivat jälleen vajaamiehisiksi. Ylivoimalla Tappara ei vielä onnistunut, mutta heti jäähyn päätyttyä Joona Luoto siirsi kirvesrinnat johtoon ehdittyään ensin Niko Ojamäen kovan kudin paluukiekkoon.

SaiPa ei tästä lamaantunut vaan pakotti Tapparan rikkomaan. Kaksi perättäistä jäähyä koitui Tapparan kohtaloksi, kun Kalle Maalahti laukoi kiekon tarkasti alanurkkaan. Erikoista oli, että tämäkin maali syntyi heti aloitusvoiton jälkeen.

Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty. Jatkoajalla Tappara vei pelin välittömästi SaiPan päätyyn. Kesken Tapparan pyörityiksen SaiPa pääsi yrittämään maalia, kun Otto Rauhalan maila katkesi Tuohimaan nenän edessä.

Rauhala kuitenkin polki karkuun pyrkineen SaiPa-pelurin kantaan, nappasi matkalta mailan vaihtoaitiosta ja kaivoi kiekon lapaansa. Keskialueelta löytyi Karjalainen, joka napautti kiekon yläkulmaan.

− Melkein voisi antaa Andylle syöttöpisteen, Rauhala naureskeli viitaten hänelle mailan toimittaneeseen huoltaja Antti Muurilaan.

Tamperelaisten maalipörssin kärkinimi Karjalaisen siivittämänä Tappara nappasi joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista kauden toisen voiton lukemin 3-2 ja siirtyi ansaitusti joulutauolle pisteet takataskussa.

− Kevät on hienoa aikaa, tuumasi Tapparan käskijä Jukka Rautakorpi kääntäen katseen jo ensi vuoteen.