Hylätty maali kuumensi tunteet Tampereella − "En ole kuitenkaan niin hullu kuin Donald Trump"

LIIGA / Raportti
Kemiläinen oli illan ratkaisija jatkoajalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Pelicans tarjosivat tasaisen kiekko-ottelun torstaina Tampereella. Pelicans oli päästä voitonsyrjään kiinni aivan viime minuuteilla, mutta toisin kävi.

Valtteri Kemiläinen ratkaisi ottelun heti jatkoajan alussa, ja toi Tapparalle 3−2-voiton myötä kaksi sarjapistettä. Pelicansin oli tyytyminen yhteen pisteeseen komean taistelun jälkeen. Vieraiden päävalmentaja Petri Matikainen oli kuin tulisilla hiilillä ottelun jälkeen.

− Kolmannen erän viimeistä viisiminuuttista lukuunottamatta hyvä peli mieltä. Pystyimme luomaan hyökkäyspeliä ja maalipaikkoja. Maalit omiin tulivat aika ilmaiseksi, pohti Tappara-luotsi Jussi Tapola.

Pelicans sai kiekon maaliin vain reilu minuutti ennen kolmannen erän päättymistä. Ottelun tuomaristo pähkäili osuman laillisuutta pitkään videoita tarkastellen. Lopulta osuma hylättiin potkumaalina.

− Tämä on häpeällistä. Viimeksi Tappara sai Ilvestä vastaan haamumaalin ja nyt meiltä vietiin kaksi pistettä. Miettikää, mitä tämä voi merkitä pienelle seuralle. Soittakaa seurajohtoon, ja kysykää mitä nämä voivat merkitä. Mielestäni aivan selvä maali. Joukkueen suoritukseen olen todella tyytyväinen, pauhasi Matikainen ottelun jälkeen.

Ottelu lähti liikkeelle yskähdellen, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen jäähyaition ovessa ilmeni korjausta vaativa vika. Hetken korjailun jälkeen peli pääsi jatkumaan, ja heti myöskin tapahtui − Tapparan Otso Rantakari ja Pelicansin Aleksi Rekonen kamppailivat kiekosta, ja Rantakari huitaisi Rekosta mailallaan käsille.

Toinen lahtelaispeluri, Taavi Vartiainen tuli muistuttamaan Rantakaria jääkiekon lainalaisuuksista, mutta lähti itse kaksiminuuttiselle.

Tappara otti pelin haltuunsa ylivoimansa myötä. Hakametsän pelikello harasi vastaan kaikin voimin, sillä digitaalit sakkasivat avauserän aikana peräti kolme kertaa.

Erän komeimmasta taklauksesta vastasi Ben Blood, joka tööttäsi kirvesrintojen kultakypärän Henrik Haapalan laitaan.

− Aina täytyy tehdä joukkuevalmistautumisen lisäksi henkilökohtainen valmistautuminen. Täytyy pystyä pitämään itsensä kaukalossa ilman loukkaantumisia.

−Se oli todella komea, ja puhdas taklaus kaverilta, totesi Haapala itsekin ottelun jälkeen katsottuaan taklauksen videolta.

Toisessa erässä Morten Poulsen toi lahtelaiset tasoihin heti kättelyssä. Pelin suunta kääntyi kuitenkin nopeasti, kun Tappara vyöryi kohti Karri Rämön vartioimaa Pelicans-maalia. Rämö ja lahtelaispuolustajat joutuivat välillä turvautumaan lentopallosta tuttuihin hihalyönteihin siivotakseen maalinedustan.

Tappara hallitsi toista erää hienokseltaan koko ajan. Joukkue sai kerran kiekon maaliinkin, mutta se hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Päätöserässä Joonas Alanne polki Tapparan puolustukselta karkuun, ja vaikka Teemu Lassila onnistuikin selvittämään ensimmäisen yrityksen, rusikoi Alanne paluukiekon verkon perukoille vieden vieraat johtoon.

Tappara koki ottelun aikana kaksi pelaajamenetystä, kun hyökkääjät Jere Karjalainen ja Joona Luoto loukkasivat itsensä pelin tiimellyksessä Luoto joutui oman pelaajan Jani Lajusen taklaamaksi. Luoto jätti pelin kesken, mutta Karjalainen palasi kaukaloon myöhemmin.

Kolmannen erän päätöshetkillä Pelicans toimitti kiekon maaliin, mutta pitkän tarkistuksen jälkeen osuma hylättiin. Jatkoajan alkuhetkillä Kemiläinen jysäytti Tapparalle voittomaalin.

− Olen vain päävalmentaja, mutta nämä ovat näissä karkeloissa isoja juttuja. Olen saanut sellaisen tiedon, että se oli selvä maali. Aikamoinen ratkaisu tuomari Mikko Kaukokarilta ja yläkerralta. En ole kuitenkaan niin hullu kuin Donald Trump, että alkaisin salaliittoteorioita kehitellä, puhisi Matikainen kuitenkin kieltäen, että ajattelisi Tapparaa suosittavan.

Yhteen sarjapisteeseen jäänyt Pelicans taistelee Kärppien ja Ässien kanssa viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

EDIT 10.3.2017 kello 18.58: Alanteen maali muutettu johtomaaliksi ja lisätty fakta, ettei Karjalaisen peli jäänyt kesken.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo