Tappara mursi kotikipsinsä

LIIGA / Raportti
Jere Karjalainen ratkaisi ottelun, kun vain 30 sekuntia oli varsinaista peliaikaa jäljellä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tuhlattuja maalipaikkoja, erikoisia vihellyksiä, harvalukuinen kotiyleisö ja varsinaisen peliajan loppuhetkillä tehty voittomaali. Niistä oli Hakametsän torstai-ilta tehty.

Tappara ja Lukko lähtivät illan otteluun hyvin erilaisista asetelmista, mutta jäällä eroa ei juuri huomannut. Heti ottelun avauserässä molemmat joukkueet pääsivät erikoistilannepelaamisen makuun, kun molemmille joukkueille tarjottiin kahdesti mahdollisuutta siirtyä johtoon ylivoimalla.

Vierailija Lukon ylivoimapelaaminen ei tuottanut tulosta, mutta kotijoukkue sen sijaan onnistui. Jan-Mikael Järvisen viimeistelemästä maalista ei kuitenkaan riittänyt riemua kuin ohikiitäväksi hetkeksi, sillä ottelun tuomaristo päätti kotiyleisön hämmästykseksi hylätä osuman. Tilanteessa Tappara-kapteeni Jukka Peltolan katsottiin olleen maalivahdin alueella, eikä maalia siksi voitu hyväksyä.

− Käsittääkseni sääntökirja sanoo, että jos pelaaja ei häiritse maalivahdin työskentelyä niin maali pitää hyväksyä, mutta jos maali hylätään pelkän maalivahdin alueella käymisen takia, niin se on sitten se linja ja linja pitää, kuului Tappara-valmentaja Jussi Tapolan mielipide hylätystä maalista.

Otteluvalvoja Miikka Mäkelä totesi ottelun jälkeen, että maali oltaisiin voitu myös hyväksyä.

− Me valmentajat ja pelaajat olemme vähän huonossa asemassa tässä, koska emme aina oikein tiedä, mikä se linja on. Välillä vihelletään ja välillä sallitaan. Olisi hyvä, että linja olisi kaikille sama. Tiedän, että Rönnin Jyri tekee äärimmäisen hyvää työtä tuomareiden kanssa sen eteen, että yhteinen linja löytyisi, Tapola jatkoi.

Hylätyn maalin lisäksi erässä nähtiin useampikin hyvä maalintekotilanne, mutta muun muassa Aleksi Saarelan läpiajosta ja Veli-Matti Savinaisen avopaikasta huolimatta Dominik Hrachovina ja Antti Karjalainen pitivät maalinsa koskemattomina.

Lukko kuskin paikalle toisessa erässä

Ottelun toisen erän alussa raumalaisvierailijat tarjosivat kotijoukkueelle shokkihoitoa. Kuin tyhjästä kiekko kimposi Aleksi Elorinteen mailan kautta Lukon Heikki Liedekselle, joka hassutti Tappara-vahti Hrachovinan ja vei joukkueensa maalin johtoon.

Pian maalin jälkeen vierailijat alkoivat saada yhä enemmän otetta pelistä. Hienoisen painostuksen myötä tilaisuuksia johtoaseman kasvattamiseenkin tarjoutui, mutta Hrachovinan johtama Tappara-puolustus kesti.

- Lukko pelasi äärimmäisen hyvin, heillä on todella hyvä joukkue ja huippupelaajia tähän sarjaan. He ovat toistaiseksi keränneet vähän pisteitä, mutta jos tällä tavalla jatkavat, niin he tulevat olemaan ihan kärkiporukoita, arvioi Tappara-käskijä Tapola.

Loppusekuntien ratkaisu

Torstain ottelu vaikutti pitkään tuottavan Tapparalle neljännen perättäisen kotitappion, vaan toisin kävi. Vajaan seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen Otso Rantakari laukoi kiekon siniviivan tuntumasta ohi Lukko-maalia vartioineen Karjalaisen ja toi tahmeasti pelanneen kotijoukkueen tasoihin.

Maalin jälkeen Tappara sai uutta virtaa, mutta Lukko onnistui tehokkaasti ja ajoittain hieman kyseenalaisinkin keinoin pitämään tamperelaiset pois parhaimmalta maalintekosektorilta. Myös Tappara-pelaajien ratkaisuhaluttomuus ja kiekon siirtely maalintekotilanteissa vaikuttivat vääjämättä venyttävän ottelun jatkoajalle.

Kotijoukkueen Jere Karjalainen oli kuitenkin toista mieltä.

Tapparan viimeisen minuutin paineen seurauksena Karjalainen unohtui Lukko-puolustukselta täysin vapaaksi maalin edustalle. Karjalainen laukoi kiekon tarkasti verkkoon ja miehen kauden viides maali näki päivänvalon, kun vain 30 sekuntia ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä. Näin ollen Tappara sai makealla viime hetkien ratkaisulla orastavan kotikirouksensa murrettua.

Karvaan tappion kokenut Lukko metsästää lisäpisteitä seuraavaksi lauantaina, kun Raumalla vastaan asettuu KalPa. Myös Tapparan ottelut jatkuvat lauantaina, kun joukkue suuntaa Lahteen 20-vuotista taivaltaan juhlivan Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo