Peltolan ratkaisuosuma siivitti Tapparan joulutauolle

LIIGA / Raportti
Tässä syntyy Jukka Peltolan laukoma voittomaali.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Lukko lähtivät joulun viettoon tasaisissa merkeissä, kun ratkaisua haettiin Hakametsässä jatkoajalta. Lopulta voiton korjasi Jukka Peltolan osumalla kotijoukkue.

Tapparan ja Lukon ottelusta muodostui vähämaalinen vääntö, vaikka erityisesti kotijoukkueella oli paikat ratkaista peli selkeästi edukseen. Molemmat maalivahdit, ja toisaalta huolimaton viimeistely pitivät lukemat kuitenkin tasaisina.

Voiton myötä Tappara pääsi joulutauolle sarjan kärkipaikalta.

− Kyllä tämä oli kova nousu pelaajilta HPK-pelistä. Silloin olimme niin syvällä. Hyvin ovat pojat nousseet, apeat olivat tunnelmat silloin, kehaisi Lukko-valmentaja Kari Heikkilä omiaan.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä, ja ensimmäistä pelikatkoa saatiinkin odotella yli viisi minuuttia. Näennäisen tasaisen alun jälkeen Tappara pääsi ylivoimalle, josta Veli-Matti Savinainen siirsi isännät johtoon jo kauden 19. maalillaan ainoastaan 19 sekunnin pyörityksen jälkeen.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi yhä selkeämmin tamperelaisille. Käytännössä erän kaikki laadukkaat maalipaikat syntyivät Jakub Stepanekin maalille Dominik Hrachovinan saadessa seisoskella kylmissään. Lukko kuitenkin puolusti omalla alueellaan tiiviisti ja auttoi maalivahtiaan peittämällä laukauksia.

Lukon karvaus ei pystynyt horjuttamaan Tapparan kiekottelua kuin hetkittäin, ja kotijoukkue loi pitkiä pyörityksiä Lukko-päätyyn. Raumalaisten omien hyökkäyksien terävin kärki taittui hyökkäyssiniviivalle.

− Hyvä lähtö meiltä, hyvä ensimmäinen erä. Sitten Lukko nosti tasoaan, ja oli jälkimmäisen puoliskon parempi, kertasi Tapparan Jussi Tapola ottelutapahtumia.

Jos oli avauserä jossain määrin uninen, ei toisesta puuttunut vauhtia. Kirvesrinnat saivat luotua lukuisia ensiluokkaisia maalipaikkoja, mutta viimeistely-yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Stepanekiin.

Erän ainokaisesta vastasi niin ikään toiseen erään huomattavasti ensimmäistä virkeämmällä jalalla tullut Lukko. Raumalaiset saivat kovaa painetta Tappara-päätyyn, ja Aleksi Saarela päätti myllytyksen komealla rystykäännöllä syntyneeseen tasoitusmaaliin.

− Lukko puolustaa hyvin ja iskee hyvin vastaan, siinä pitää olla itse viisas koko ajan, kuten me pääsääntöisesti olimme. Vaikka Lukko sai jotain aihioita, ei siinä ollut sellaisia aihioita, että olisi pitänyt luistella kiinni. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli paljon paikkoja laittaa sisään, Tapola pohti.

Tasaisissa tunnelmissa jatkoajalle

Kolmas erä oli pelillisesti illan tasaisinta antia. Joukkueet vyörittyvät vuoron perään hyökkäyksiä toisensa päätyyn. Kummankin otteista paistoi kuitenkin erityisesti erän lopulla, ettei peliä haluttu hävitä omaan virheeseen.

Paras tilaisuus pelin ratkaisemiseen tarjoutui Lukolle, joka pääsi kokeilemaan kolmatta kertaa illan aikana ylivoimaa. Tapparan alivoimaneliö pelasi kuitenkin koko ottelun uhrautuvaisesti, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoalta.

− Aluksi meillä oli pientä epävarmuutta, mutta kyllä paransimme koko ottelun ajan. Siinä mielessä hyvä peli, kolmannessa erässä pelasimme paremmin, mitä Tappara pelasi, Heikkilä sanoi.

Heti jatkoajan kärkeen Jan-Mikael Järvinen karkasi läpiajoon, mutta tällä kertaa Stepanek kesti. Hetkeä myöhemmin kuitenkin kapteeni Jukka Peltola jäi yksin maalin eteen ja ratkaisi ottelun ainoastaan 41 sekunnin pelin jälkeen.

− Vastustajalla oli tuossa jatkoajalla tuo harjoiteltu systeemi, millä pelasivat, ja siinä ei sitten kauaa mennyt, Heikkilä kertasi ratkaisuosumaa.

− Hyvää maalivahtipeliä Hrachovinalta, ja sitten hieno ratkaisu loppuun. Kun pelin kuva on se maalin peli, niin pienet asiat ratkaisevat, Tapola ynnäsi.

Joulutauolta joukkueet palaavat tapaninpäivänä ensi maanantaina. Tuolloin Tappara isännöi Ässiä, kun taas Lukko saa vieraakseen Sportin Vaasasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo