KooKoo herkutteli maaleilla puolityhjässä Hakametsässä.

Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Tappara hävisi KooKoolle Hakametsässä - viimeksi vuonna 1989

KooKoo oli voittanut viimeksi Tapparan Hakametsässä lokakuussa 1989. Tokihan kouvolalaiset eivät ole pelanneet Liigaa siinä välissä moneen vuoteen. Voitto oli ansaittu, ja varmasti makea.

Ottelu alkoi rauhallisesti ja molemmat joukkueet tunnustelivat ottelun kulkua. Ensimmäinen kunnon tilanne tuli vierasjoukkueen päätyyn, kun Jere Karjalainen pisti kiekosta ohi takatolpalta. KooKoo ei lähtenyt peliin peruuttelemaan vaan pelaamaan rohkeasti, mistä pitää nostaa hattua.

Liigan pistepörssin johtaja Henrik Haapala kompastui Jan-Mikael Juutilaisen mailaan ja Tappara pääsi esittelemään liigan parasta ylivoimaansa.
Tällä kertaa se ei sitä ollut, kun KooKoo pelasi fiksusti tilanteet pois ja Samu Perhonen maalilla hoiteli loput.

KooKoo sensijaan onnistui omalla ylivoimalla kun Kai Kantola survoi sisään maalinedustilanteesta kiekon. Josh Green ja Jarkko Malinen saalistivat syöttöpisteet.
Erän aivan lopussa Tapparalla oli täydellinen tilaisuus tasoittaa ottelu ns. pukukoppimaalilla, mutta Perhonen maalillaan suorastaan ryösti Martin Røymarkin.

KooKoo karkaa, Tappara kaventaa

Kotijoukkue tuli vahvemmin toiseen erään ja sai vyörytettyä hyökkäyksiä ensimmäistä erää paremmin kouvolalaisten päätyyn.

Peli kuitenkin aaltoili puolelta toiselle, molempien saaden hyökkäyksiä aikaiseksi. Varsinaiset tilanteet olivat kuitenkin selvästi heikompia kuin ensimmäisen erän vastaavat. Peli aukesi enemmän, joten tilanteita tuli luonnollisesti enemmän.

Pekka Saravon jäähy kostautui kun Teddy Broadhurst ampui kiekon voitetetun aloituksen jälkeen Teemu Lassilan räpylän kautta sisään.
Kirvesrinnat saivat kuitenkin ensimmäisen kerran kiekon Perhosen taakse kun Sebastian Repo rikkoi seitsemän ottelun maalittoman putken kaivaen kiekon kulmasta ja ampuen vedon sisään. Jani Lajunen teki erinomaisen maskin Perhosen eteen. Erätauolle lähdettiin siis 1−2-tilanteessa. 

Kuuden maalin erä

Tamperelaisyleisö sai katseltavaa maalien muodossa erässä urakalla. Kai Kantolan jäähyn aikana Eero Savilahti napautti alivoimalla 3−1-hyökkäyksestä maalin ja juuri kun jäähy oli päättynyt Charles Linglet napautti b-pisteen kaarelta ensimmäisen Liiga-maalinsa. 

Jukka Peltola tasoitti ottelun ennen erän puoltaväliä komealla lämärillä siniviivalta. Paikka on tullut hyökkääjälle tutuksi viime peleissä, kun Tapparalta puuttuvat Tapio Sammalkangas, Valtteri Kemiläinen sekä Aleksi Salonen ovat loukkaantuneiden kirjoissa. 

− Toivottavasti saataisiin joku ensi viikolla takaisin. Ollaan silmät auki, mitä tuolla markkinoillakin tapahtuu, luonnehti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola puolustajistaan.

Robin Jacobsson ampui kimmokkeen kautta kiekon maaliin, Josh Green tökkäsi takatolpalta sisään ja Kai Kantola ohjasi Broadhurstin syötön maaliin vajaan neljän minuutin sisällä, joten kotijoukkue kärsi kauden viidennen tappionsa kotona.

− Ottelun lopussa pomppi meille. Onni on ansaittava ja sen eteen tehtävä töitä, luonnehti KooKoon valmentaja Tuomas Tuokkola ottelun loppua. 

− Isot pisteet, ollaan maltillisia ja mennään eteenpäin. Tappara on isoin mestarisuosikki tällä hetkellä. Siellä on jäätävyyttä ja jämäkkyyttä, kehaisi Tuokkola vielä Tapparaa.

Erikoistilanteet valttia

Kirvesrintojen alivoima oli heikkoa, KooKoon ylivoima murhaavaa. Siinä suurin syy ottelun tulokseen. Tämän myönsi Tapolakin.

− Erikoistilannepeli meni tänään KooKoolle, siksi numerot tuollaiset. KooKoon ylivoima on ollut koko kauden äärimmäisen hyvä. Oli siellä pomppujakin, mutta ansaitsivat voittonsa.

KooKoo pelaa seuraavan kerran perjantaina kotonaan SaiPaa vastaan ja Tappara matkustaa lauantaina Sportin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • KooKoon erikoistilanteet
    Kolme ylivoimamaalia, yksi alivoimamaali. Lisäksi yksi maali siirretyn rangaistuksen aikana. Vierasjoukkue ansaitsi voittonsa, sillä se pelasi ylivoimansa tehokkaasti ja esiintyi muutenkin ottelussa mallikkaasti.
  • • Tapparan alivoima
    Tapparalle tehtiin peräti kolme alivoimamaalia. Hyökkääjänä paremmin tunnettu Jukka Peltola on sovittanut puolustajan viittaa itselleen, ja on pelannut hyvin. Mutta ei hän pidemmän päälle sateentekijä ole. Tappara kaipaa kipeästi loukaantuneita puolustajiaan (Tapio Sammalkangas,Aleksi Salonen,Valtteri Kemiläinen) takaisin. Verkot on jo laitettu vesille vahvistuksen hankintaa varten.