Jukurit maksoi hintaa Tappara-voitosta − "Hän ei tiennyt mikä peli oli menossa"

LIIGA / Raportti
Roine viimeisteli ottelun voittomaaliksi jääneen neljännen osuman vierasjoukkueelle.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tiistai-illan ottelu Hakametsässä noudatteli tuttua kaavaa Tapparan viime aikojen kotiotteluista. Yksi eroavaisuus muihin kamppailuihin kuitenkin nähtiin, sillä tamperelaiset eivät poistuneet kaukalosta voittajina. Jukurit piti pintansa ja kampesi voiton niukalla erolla.

Tappara tuli otteluun vahvalla liikkeellä ja piti Jukurit pihdeissään pitkään. Mikkeliläiset saivat avauserässä paikkoja lähinnä ylivoimillaan. Topi Nättinen vei kuitenkin vieraat johtoon ja pohjusti näin osaltaan 4-3-vierasvoittoon päättynyttä ottelua. 

Arttu Ilomäellä ja Jani Lajusella oli avaushetkillä hyvät tontit iskeä Tappara-osumia, mutta Sami Rajaniemi kesti rynnistyksen. Henrik Koivisto jatkoi Jukurien maalitehtailua hetkeä myöhemmin.

Jos Nättisen 1-0-maali meni lähes täysin Teemu Lassilan piikkiin, ei Koiviston maalista Tappara-vahtia voi syyttää. Koivisto sai Teemu Tallbergilta hyvän tarjoilun maalin kulmalle, josta kultakypärällä oli helppo työ maalata.

− Nousujohteinen peli meiltä. Sarjanousijalla nämä ovat aina uskonasioita, kun tulemme tällaiseen paikkaan. Pelipokerin täytyy kestää, emmekä saa jäädä tuijottamaan mitä hallitseva mestari tekee, kommentoi Jukurien päävalmentaja Risto Dufva omiensa suoritusta.

Ottelun avauserä, kuten koko ottelukin oli Tapparan kiekollista hallintaa. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola survoi kiekon maalinedusruuhkasta ohi Rajaniemen, ja videotarkistuksen jälkeen Tappara-kavennus hyväksyttiin.

− Maalit vievät peliä. Hyvä alku meiltä, mutta kärsivällisyys voitti. Meillä oli hirveä halu voittaa, mutta viisautta ei ollut tänään tarpeeksi mukana, pohti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Jukurit piti pintansa

Joonas Kalliola vei, jälleen videotarkistuksen kautta, Jukurit uudelleen kahden maalin karkumatkalle Aleksi Elorinteen istuessa jäähyaitiossa. Tappara ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan Juhani Jasu väläytteli osaamistaan näyttävillä veiveillä. Peli oli jälleen yhdestä maalista kiinni.

Tapparan kotiotteluille ominaiseen tyyliin seuraavaa kihausta ei tarvinnut odotella paria hassua hetkeä kauempaa, kun Miika Roine tempaisi vieraille neljännen osuman. Maali venytti Roineen pisteputken jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

− Harmittaa, että vastustaja teki ratkaisevat maalinsa sellaisista ylivoimista, joihin johtaneet jäähyt eivät olleet ainakaan videoiden perusteella oikeutettuja. Otteluvalvoja oli samaa mieltä. Onneksi meillä on Jyri Rönn, joka vastaa näistä hommista. Saadaan hieman kilpailua, puhisi Tappara-käskijä Tapola ottelun jälkeen.

Tämä riitti Tappara-maalivahti Lassilalle, ja tolppien väliin luisteli Dominik Hrachovina. Vaikka nuori maalivahti pitikin ottelun lopun maalinsa puhtaana, ei Tappara silti onnistunut murtamaan mikkeliläisten puolustusta.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun Jukurien pelaajat Janne Ritamäki ja Topi Nättinen törmäsivät Tappara-maalin kulmalla. Nättinen talutettiin pois kaukalosta, eikä hän pystynyt yrityksestä huolimatta jatkamaan ottelua.

− Nättinen oli rohkea, kun yritti tulla tällin jälkeen jatkamaan, mutta hän ei tiennyt mikä peli oli menossa, pohdiskeli Dufva suojattinsa kovaa kohtaloa. 

Jere Karjalainen sai vielä rangaistuslaukauksen ottelun kolmannessa erässä, mutta siitä tullut maalikin oli vain laiha lohtu Tapparalle, sillä voitto karkasi Mikkeliin loppunumeroin 3-4.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo