Tappara nappasi selvän voiton HPK:sta illan kärkiottelussa

Dominik Hrachovina oli ohittamaton illan ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja HPK väänsivät keskiviikkona tasaisen ottelun Hakametsässä. Avainrooliin nousivat Tapparan puolustajat ja pörssihait, jotka kunnostautuivat maalinteossa.

Tappara tuli ottelun alkuun räväkästi. Kotijoukkue onnistui heti erän alkuun luomaan vaarallisia maalintekotilanteita ja hankkimaan vierasjoukkueelle jäähyn.

Veli-Matti Savinaisen huippupaikasta huolimatta maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Pian tehottoman Tappara-ylivoiman jälkeen oli HPK:n vuoro. Aktiivinen peliote pakotti Jani Lajusen rikkeeseen, mutta myöskään vierailijat eivät onnistuneet ylivoimallaan.

HPK sai ylivoimasta kuitenkin lisävirtaa ja erä eteni vierasjoukkueen hienoisessa hallinnassa. Erän viimeisillä minuuteilla myös Tappara piristyi.

Piristyminen tuotti muun muassa avopaikan Teemu Nurmelle maalin eteen, mutta Emil Larmin näyttävä torjunta piti lukemat tasatilanteessa 0-0.

Puolustajien paraatimarssi

Toisessa erässä Tappara jatkoi siitä, mihin se avauserän lopussa jäi ja loi heti erän alkuun vaarallisia maalintekotilanteita. Illan avausmaali nähtiin lopulta ajassa 25:56, kun Aleksi Elorinteen viivaveto upposi vahvan maskin ansiosta Larmin selän taakse.

Hieman yllättäen kotijoukkueen seuraavakin maali oli puolustajan käsialaa. Tällä kertaa asialla oli vasta muutama päivä sitten JYP:stä Tapparaan tullut Juuso Pulli, joka pääsi erän lopussa tälläämään sydämensä kyllyydestä Martin Røymarkin hyvästä syötöstä.

- Hyvää kamppailua ja maalikin vielä sieltä. Hyppäsi nopeasti hyvin sisään ja pelasi äärimmäisen hyvän pelin, Tappara-luotsi Jussi Tapola totesi Pullin debyytistä.

Tappara pysyi koko erän tiukasti kiinni tahtipuikossa. Tapparan hallinta näkyi myös erän torjuntatilastoissa, kun Dominik Hravchovinalle merkittiin neljä ja Larmille neljätoista torjuntaa.

- Tänään ei ollut meidän ilta. Oltiin laitojen lähellä pelaamisessa, kamppailupelaamisessa ja mailakamppailuissa jäljessä. Paljon myös huonoja kiekonmenetyksiä. Siinä muutamia asioita, minkä takia ei oltu tänään tuloksessa kiinni, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen analysoi.

Pörssihait pisteille

Kolmannen erän alkupuolella Tappara onnistui kasvattamaan johtonsa jo kolmen maalin suuruiseksi, kun kauden 23. maalinsa viimeistelleen Savinaisen terävä laukaus upposi vierailijoiden maaliin.

Tapparan peliote muuttui johtoasemassa aavistuksen passiivisemmaksi, mutta kotijoukkueella ei silti ollut isompaa hätää missään vaiheessa. HPK haki raivokkaasti tasoitusta ilman maalivahtia viime minuuttien ajan, mutta Hrachovina oli tällä kertaa ohittamaton.

- Pystyttiin luistelemaan ja kamppailemaan hyvin. Hyvistä vastaiskuista saatiin maalit. Ylivoimista ei tullut maaleja, mutta siedettiin sekin asia. Hyvää alivoima- ja maalivahtipeliä. Oltiin selvästi parempi joukkue kaksi ensimmäistä erää, Tapola summasi.