HPK jäi Tapparan jyrän alle Heljangon toisessa nollapelissä − "Luonteen jumppaamiseen meni liikaa"

LIIGA / Raportti
Tappara oli HPK:ta potkun edellä tilanteesta toiseen.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara jatkoi vakuuttavia otteitaan, kun se voitti kotonaan HPK:n tyylipuhtaan esityksen jälkeen. Kauden toisen ottelunsa pelannut maalivahti Christian Heljanko piti jälleen maalinsa puhtaana.

Tappara oli tyly isäntä kellistäessään HPK:n maalein 4−0. Vierasjoukkueella ei ollut koko iltana todellisia voittomahdollisuuksia, vaan sinioranssi joukkue vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä kohti Emil Larmin maalia.

HPK:n illan tyylikkäin suoritus oli Juho Keräsen niitti Tomas Zaborskyyn ensimmäisessä erässä. Tappara-päädyssä tapahtunut taklaus pisti slovakkihyökkääjän puhaltelemaan toden teolla. 

Niko Mikkola heitti kiekon löysähkönä viivasta kohti HPK-maalia, ja Joona Luoto pääsi mailansa kanssa väliin. Larmi ei ehtinyt reagoida kiekon muuttuneeseen kulkureittiin ollenkaan, vaan kotijoukkue siirtyi vastustamattomasti johtoon.

− Joukkueen sisällä on kova vaatimustaso. Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli haastava, mutta muuten joukkue pelasi vahvaa yhteistyön jääkiekkoa. Viisikkomme pysyy kasassa, mutta pelaamme toisaalta nopeasti, sanaili Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ottelun jälkeen.

Tapparan toinenkin maali oli ohjauksen tulosta, kun Mikko Lehtonen tarjoili kiekon keskustaan Jan-Mikael Järviselle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin.

Vaikka kaksi ensimmäistä maalia saivatkin Larmin näyttämään voimattomalta, oli hän tae siihen, ettei hämeenlinnalaisia hävitetty kentältä jo ennen täyttä aikaa. Nuori veskari otti Mikkolan laukaukseen hienon räpylätorjunnan toisen erän alkupuolella.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta Mikkolan ja Petteri Nikkilän pikkupainin seurauksena molemmat lähtivät istumaan väkivaltaisuuskakkosia. HPK kärsi myös pelaajamenetyksen, kun Kristian Vesalainen satutti jalkansa, eikä pystynyt yrityksistä huolimatta jatkamaan peliä.

− Alkumme oli tänään paska. Luonteen jumppaamiseen meni liikaa [aikaa], harmitteli HPK-luotsi Antti Pennanen.

Päävalmentaja Pennasen mukaan Vesalainen sai kiekon jalkaansa.

Päätöserä oli kirvesrintojen näytöstä, kun heti avausvaihdossa Kristian Kuusela vei joukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Illan komeimman yksilösuorituksen toteutti kuitenkin Jukka Peltola, joka purjehti HPK-maalin edustalle, ja nosti kiekon aivan verkon ylänurkkaan − viimeistellen loppulukemiksi 4−0.

− Vaihdoimme ketjujakin, mutta ei riittänyt tänään. Toiseen erään saimme vähän lisää, mutta kolmannen erän alkuun tuli heti takaisku. 

Tappara-maalivahti Christian Heljanko pelasi kauden toisen ottelunsa, ja merkkautti kauden toisen nollapelinsä 20 torjunnallaan.

− Olemme pelanneet hieman yli 20 peliä. Parantaa tästäkin kuitenkin pitää. Kovia haasteita on varmasti vielä edessä. 

− Ei voi muuta kuin kiittää Heljankoa hyvästä suorituksesta. Hän hoiti hyvin HPK:n saamat paikat pois. Meillä on kaksi hyvää maalivahtia, Rautakorpi pyöritteli Tapparan torjujatilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo