Tapparalle suvereeni voitto Ässistä - Hrachovina aloitti nollapelillä

Kotijoukkue tervehti täyttä Hakametsää pelin päätteeksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Liiga käynnistyi Tampereella Tapparan kohdatessa Porin Ässät. Ennen hallitsevan Suomen mestarin ja porilaisten kohtaamista Tapparan viime kauden mestaruusviiri nostettiin Hakametsän jäähallin kattoon. Ässät eivät onnistuneet pilata tamperelaisten juhlaa, vaan kotijoukkue voitti lukemin 3-0.

Liiga käynnistyi koko Suomen osalta perjantaina. Hallitseva Suomen mestari Tappara sai vastaansa Ässät ensimmäiseen koitokseen. Vierasjoukkue ei suinkaan ollut huono, vaikka 3−0-lukemat taululla pelin päätyttyä olivatkin.

Ennen ottelun alkua joukkueiden ja yleisön tunteita koeteltiin neljän edelliskauden muisteluilla ja viiriseremonialla. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli kiitollinen taustalla tehdystä työstä.

− Hienosti oli taustatiimiltä rakennettu alkuseremonia. Varmasti kävi monella tunteet pinnassa ja niinhän sen kuuluukin. Ja yleisössä samalla lailla heillä, jotka ovat meidän matkaamme pidempään seuranneet, kommentoi Tapola.

Tappara lähti vauhdikkaasti liikkeelle ensiminuuteista lähtien. Ensimmäistä maalia kotijoukkue sai kuitenkin odottaa ensierän viimeiseen minuuttiin asti. Henrik Haapala avasi ylivoimalla kirvesrintojen maalitilin tälle kaudelle.

− Saimme hyvän startin, emmekä jääneet seremonioihin kiinni, vaan saimme hyvän lähdön hyvällä tasapainoisella ensimmäisellä erällä, pohti Tapola.

Toisen erän alkuun Ässät otti kaksi kaksiminuuttista ja Tappara pääsi pelaamaan minuutin verran viidellä kolmea vastaan. Kun ensimmäistä jäähyä oli jäljellä enää kaksi sekuntia, Veli-Matti Savinainen ujutti kiekon maaliin Ari Ahosen ohi.

Kolmannessa erässä Ässät laittoi kaikki peliin ja pieniä ketjumuutoksiakin porilaisilta nähtiin. Simon Suoranta, Ville Korhonen ja Jarno Kärki yrittivät lukuisia kertoja, mutta tulosta niillä ei tällä kertaa saatu, sillä Dominik Hrachovina piti kotijoukkueen maalin puhtaana viimeiseen asti.

− Kolmanteen erään Ässät tuli kovaa ja teki ihan kaikki temput: Luisteli, karvasi ja paineisti, että saisi maalin. Hrachovina oli mies paikallaan, kehui Tapola.

Voitokkaasti kauden avannut Tappara kohtaa heti lauantaina paikallisvastustajansa Ilveksen. Ässät pelaa myös lauantaina, mutta tällä kertaa kotonaan, kun vieraaksi luistelee Lukko.