Hylättyjä maaleja ja epäonnistuneita läpiajoja Tampereella − "Piti löytyä johtajia, löytyi harhaanjohtajia"

LIIGA / Raportti
Jasu teki kaksi hyväksyttyä maalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Liiga palasi joulutauolta seitsemän ottelun voimin. Tampereella iskivät yhteen Tappara ja Ässät. Pitkään tasaisena pysynyt ottelu venähti toisessa erässä, kun sarjakärki niittasi kaksi nopeaa maalia.

Hakametsän tapaninpäivä oli Juhani Jasun ja Tapparan näytöstä, kun sarjakärki kellisti vierailijansa Ässät maalein 4−1. Jasu teki ottelussa tehot 2+1 vastaten myös illan voittomaalista. Tappara-maalilla Teemu Lassila onnistui päihittämään virkaveljensä Andreas Bernardin.

Aleksi Salosen vietyä Tappara 1−0-johtoon hyvin alun jälkeen, sai kotijoukkue otteen pelistä entistä paremmin. Salonen sai kiekon siniviivaan Jan-Mikael Järvisen aloitusvoiton jälkeen ja täräytti kiekon ohi Bernardin.

− Tulimme peliin hyvin, mutta avauserän toisella kympillä nostimme hieman jalkaa kaasulta. Ässät tuli paremmin peliin, ja ansaitsi maalinsa, pohdiskeli Tappara-päävalmentaja Jussi Tapola ottelun jälkeen.

Tappara ei onnistunut kasvattamaan johtoaan Kasperi Nuton jäähyn aikana. Ässät sisuuntui, ja Antti Kerälä tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. 

Tappara sai kiekon heti seuraavassa vaihdossa Ässien maaliin. Peli oli kuitenkin vihelletty poikki ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan, eikä maalia hyväksytty. Tappara-merkkisestä erästä huolimatta Ässillä oli paikkansa mennä vaikka johtoonkin. Charles Bertrand pääsi kertaalleen jopa läpiajoon, mutta Lassila selvitti tilanteen.

− Kiekonmenetyksiä tuli tänään liikaa ja niitä täytyy saada karsittua, Tapola manasi.

Myöhemmin toisessa erässä ranskalaishyökkääjä oli uudelleen nokikkain Tappara-vahdin kanssa, mutta tulosta ei syntynyt silläkään yrittämällä. Ässät sai Bertrandin paikan lisäksi luotua kaksi muutakin tekopaikkaa hyvin lyhyen ajan sisään.

Toisessa erässä myös Tapparan Veli-Matti Savinaisella oli avoin maalintekopaikka, mutta laukaus suuntautui suoraan Bernardin syliin. 

Jasun illan avausosuma ja Manu Honkasen kauden ensimmäinen veivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle pikatahtiin ottelun puolivälin paikkeilla. Kolmannen erän alussa syntynyt Jasun toinen kihaus sinetöi kirvesrintojen voiton. 

− Tällaisissa tilanteissa pitäisi löytyä johtajia, mutta löytyikin harhaanjohtajia. Tappara kävi muutaman kerran meidän päässä, ja peli oli 3−1, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho manasi.

Vaikka Ässät sai kertaalleen kiekon ohi Lassilan, 4−2-kavennus jäi syntymättä, sillä illan tuomaristo ei hyväksynyt osumaa. Porilaispelaaja oli maalivahdin alueella ennen kiekkoa.

− Maalivahtipeli on ollut yksi tekijä hyvissä otteissamme pitkin kautta, kertoili Tapola vielä.

Tappara pelasi lopussa viisaasti ja puolusti johtoasemaansa hyvin, joten kolme pistettä jäivät melko ansaitusti Tampereelle maalein 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo