Sportin sitkeys kuin tulokaskaudella - Turkulaispeikko joutui nöyrtymään

LIIGA / Raportti
Moni vierailija sai katsella aitiopaikalta Vauhkosen osumaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport otti edellisen kerran TPS:stä pidemmän korren 15. tammikuuta 2015. Ja heti seuraavan kerran marraskuun kolmantena päivänä 2017 Sport katkaisi TPS:n 12 ottelun voittoputken kotkapaidoista.

Sport jatkoi ottelussa siitä, mihin Kärpät-ottelun päätöserässä jäi. Turkulaisvieraat saivat kaksi hyvää tilaisuutta maalintekoon Sport-puolustajien huonoajoitteisista vaihdoista, mutta Sport selvisi kummastakin säikähdyksellä.

Isännät laittoivat vieraille rajusti hanttiin, joka poiki avausmaalin, kun Joel Kivirannan laukaus onnistui livahtamaan Oskari Setäsen taakse. Olavi Vauhkonenkin sonnustautui jälleen maalinteossa, mutta viiden ottelun maaliputki jäi toistaiseksi haaveeksi, kun osuma hylättiin maalivahdin häirinnästä.

Tempo pysyi samana seuraavassakin erässä, ja Sport sai rakennettua hyvin laukaisupaikkoja. Ensimmäinen vaasalaisten sähellys hyökkäysalueella tarjosi kuitenkin Teemu Väyryselle uuden tilaisuuden, eikä hyvää alkukautta pelaava hyökkääjä tuhlannut toista tilaisuuttaan, ja tasoitti lukemat.

TPS haisteli taukokahvia liian aikaisin

Ensimmäisestä takaiskusta Sport vetäytyi puolustuskantaan, ja TPS saikin enemmän hyökkäysalueaikaa. Lannistumista ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Sport uusi johtonsa 16 sekuntia ennen erätauon alkamista. Antti Kalaputaan erinomaisesta maskityöskentelystä kiitti Sport-pakki Oskari Manninen, ja pikkumusta löytyi uudestaan TPS-maalista. Päätöserässä Vauhkonen sai maaliputkelleen jatkoa ylivoimalla, kun maalin takaa heitto kohti Setäsen jalkoväliä otti sopivan kimmokkeen, ja videotarkistuksen jälkeen tuomaristo totesi kiekon käyneen maalissa.

− Onnittelut Sportille. Olivat tuloksen verran parempia, ja ansaitsivat sen. Tuloksen kanssa ollut Sportilla haasteita, muttei kamppailujen. Annoimme kaverille liikaa energiaa toisessa erässä. Kyllä meidänkin pitää olla enemmän hereillä siitä ketkä ovat loppuvaiheilla kentällä, ja kun tarvitaan kypsyyttä. Mitään ei Sportilta kuitenkaan pois. Kiekko liikkui tyylikkäästi, ja nyt lähdemme pikkuisen häntä koipien välissä kohti Oulua, kommentoi ja suitsutti isäntiä Kalle Kaskinen.

TPS ei kuitenkaan luovuttanut, kun Sportin lepsun hetken kuittasi turkulaisten veteraani Eric Perrin. Turkulaisten nousu takaisin otteluun jäi lopulta kananlennoksi, kun Olli Juolevi joutui rangaistusaitioon, ja Filip Riska löi tyylikkäästi kyljellään tyhjän osuman. Lisäjännitystä viimeiselle minuutille toi Ilkka Heikkisen kavennus, mutta 22 sekuntia ei Palloseuralle riittänyt, ja lopussa kiitos seisoi Sportille.

− Tärkeä voitto meille. Saimme hyvästä työstä kolme pistettä, ja olimme huolellisia. Harmittaa kavennusosuma, kun kokeneelle pelaajalle sattui lapsellinen virhe.  Aleksi Ainali-Kalapudas-Kiviranta-kolmikko ovat tehneet hirveän määrän ekstraa, ja heillä on ollut vaikea alkukausi. Todella hyvää työtä heiltä, Tomek Valtonen, ja antoi rakentavaa kritiikkiä tuomarilinjasta,

− En ymmärrä onko se niin iso kynnys antaa meille kahden miehen ylivoima. Niin kuin edellisessäkin ottelussa, Riskaa rikottiin toistamiseen, eikä rangaistusta.

Sport suuntaa huomiseksi haastamaan Helsingin IFK:ta, ja turkulaiset jatkavat matkaansa Oulua kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo