Ilkka Heikkiselle ei löydy pysäyttäjää - Sport kumoon jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Ilkka Heikkinen onnistui taas.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Ilkka Heikkisen käsittämätön maalitahti koitui Sportin kohtaloksi, kun TPS-puolustaja ampui jatkoajalla jo kauden viidennen osumansa.

Ilkka Heikkinen oli jälleen TPS:n sankari, kun turkulaiset hakivat Vaasasta vierasvoiton maalein 2−1. Heikkinen oli muutenkin TPS:n parhaimmistoa, sillä kokenut puolustaja kunnostautui maalinsa ohella myös fyysisessä pelissä.

Ottelu oli kauttaaltaan tiukkaa taistelua ja kamppailua. Molemmat joukkueet varjelivat puolustuspäädyissään parasta maalintekosektoria ja tukkivat maalinedustan tehokkaasti. Tämä pakotti kummankin joukkueen laukomaan kauempaa, eivätkä Sport-vahti Rasmus Rinne ja TPS-torjuja Oskari Setänen joutuneet kohtaamaan paria paikkaa lukuun ottamatta maalintekoyrityksiä lähietäisyydeltä.

Fyysiseksi äitynyt taisto oli kuin räätälöity joukkueiden duunariosaston miehille. Väkevään kaksinkamppailupelaamiseen kykenevät TPS:n Jerry Ahtola ja Jani Forsström sekä Sportin veljespari Erik ja Filip Riska olivat muiden muassa aivan elementissään. Kumpikaan joukkue ei antanut mitään ilmaiseksi hyvätunnelmaisessa Kuparisaaren lauantai-illassa.

TPS hallitsi kiekkoa avauserässä vastustajaansa enemmän, mutta maalisarakkeeseen ei tullut merkintöjä. Tomi Kallion tolppa ja Forsströmin potkuna hylätty rouhimismaali olivat ensimmäisen 20-minuuttisen parhaat tilanteet.

Tallinder-Keskitalo taas vaikeuksissa

Sport sai etsikkoaikansa erityisesti ottelun puolivälin jälkeen, kun kotkapaidat pystyivät painamaan pelin TPS-päätyyn ja täten väsyttämään Palloseuran pelaajia. Mustavalkoiset kuitenkin pääsivät pälkähästä, vaikka Joonas Komulaisella olikin oiva mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon aivan erän lopulla.

Varsinaisen peliajan ainoat maalit nähtiin kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella. Loistavassa vireessä oleva ja isoon vastuuseen noussut Patrik Virta laukoi TPS:n johtoon yhdeksän minuuttia ennen loppua, mutta Ville Viitaluoma toi isännät tasoihin toimitettuaan kiekon oikeaoppisesti maalille.

TPS:n kannalta merkille pantavaa oli nimellisen ykkösparin Henrik Tallinder-Miro Keskitalo pelaaminen. Parivaljakko ei ole harjoituskaudella eikä runkosarjan alussa ottanut millään toimiakseen, ja TPS-valmennus joutui aivan ottelun lopussa jo toistamiseen tällä kaudella erottamaan tämän pakkiparin.

Ari-Pekka Selinin pitää adjutantteineen pohtia tarkoin, kannattaako Keskitaloa ja Tallinderia vielä peluuttaa yhdessä. Kaksikon yhteispeli ei suju samoin kuin Elmeri Erosella ja Tallinderilla viime kaudella, ja duon olematon synergia oli maksaa tänään TPS:lle voiton jo varsinaisella peliajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo