Tappara ryösti pisteet vaiheikkaassa taistelussa

LIIGA / Raportti
Dominik Hrachovina oli Sportille liian kova luu.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Sportin ja Tapparan taisto Kuparisaaressa oli nopeatempoista ja kaiken kaikkiaan erittäin viihdyttävää jääkiekkoa. Toisen erän kiistanalaisista tilanteista huolimatta tempo pysyi samassa tasossa, ja kirvesrinnat onnistuivat vääntämään mukaansa kaikki kolme pistettä.

Sportin pirteä aloitus sai kiitoksen avausmaalin muodossa. Robin Salo avasi kaistan keskialueelta erinomaisella syötöllä Joel Kivirannalle, joka ohitti ensimmäisen kerran Dominik Hrachovinan. Sportin johto jäi lopulta lyhyehköksi, kun Tappara tasoitti ensimmäisellä ylivoimalla Jere Karjalaisen toimesta.

Avauserän viimeinen puolisko oli kirvesirinnoilta tavallista rikkonaisempi, mutta Sport ei päässyt käyttämään tilaisuuksia hyväkseen kovasta painostuksesta huolimatta.

− Valmistauduimme hyvin, ja kilpailimme joka tilanteessa, mutta maalit puuttuivat. Noin monta ylivoimaa, ja nolla ylivoimamaalia, sen takia hävisimme, Tomek Valtonen kertoi. 

Toinen erä sisälsi pähkinänkuoressa yleisön kuumenemista, kummallista tuomarilinjaa, ja kaksi maalia. Tappara oli köysissä, kunnes Sportin toinen osuma hylättiin pelaajan ollessa maalivahdin alueella. Päätöksestä oltiin monta mieltä.

− Aitiosta ei kyllä nähnyt, mutta tuomari varmasti näki sen paremmin. Uskon että teki oikean ratkaisun. Se ei vaadi paljoa olemista siellä alueella, että häiritsee maalivahdin työskentelyä, Tappara-luotsi Jussi Tapola analysoi.

− Fakta on se, että puhutaan kamppailupelistä. Minun mielestäni se olisi pitänyt hyväksyä, mutta sille ei voi mitään, tuomarit ovat aina oikeassa, Valtonen tuumi.

Tästä tamperelaisvieraat saivat uutta herätystä otteisiinsa. Henrik Haapala vei vieraat johtoon ottelun toisella tehopisteellään. Sport kuitenkin jatkoi painostustaan, ja kirvesrinnat kuluttivat lisää jäähypenkkiä.

− Ihan hyvin on lähtenyt käynttin, niin joukkueelta kuin omaltakin osaltani. Kyllähän Veli-Matti Savinaisen poissaolo vaikuttaa jokaiseen kentälliseen. Toki tuo rikkonainen eräkin rokotti meidän hyökkäyspelaamista, analysoi kaksi tehopistettä napannut Haapala.

Erän loppupuolella Tommi Tikka taklasi rajusti Valtteri Kemiläistä, mistä nuori hyökkääjä nappasi kaksiminuuttisen lisäksi käytöskympin. Tämäkin tilanne oli lehdistötilaisuudessa vedenjakajalla.

− Tuomarit näkivät palaverin jälkeen ettei ollut Tikan taklaus oikea. Hyvä että jos ei päätuomarit näe, ja linjatuomarit näkevät, niin tuomarityöskentely toimii.

− Jos on kaksi päätuomaria, eikä kumpikaan näe tilannetta, niin en tiedä mitä ne tekevät siellä, Valtonen heitti.

Martin Røymark nosti Tapparan helpottavaan kahden maalin johtoon kolmannen erän alkupuolella, joka käänsi painostuksen kotijoukkueen puolelle kaukaloa. Valtosen loppupuolen aikalisä tuotti kavennuksen, kun Markus Nenonen sai viimeinkin kauden avausmaalinsa, ja tämä sai myös Tapolan pitämään joukkueelleen ylimääräisen tauon.

Enempään ei Valtosen suojatit kuitenkaan pystyneet, ja tamperelaiset nappasivat kolme pistettä matkaansa. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo