Sport ei meinaa päästä pois suosta.

KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM

Hyvä ja paha saivat jatkoa - Tappara voitti "touchdownilla"

Tamperelaisvieraat eivät antaneet sääliä Vaasassa Sportille, kun kirvesrinnat ottivat selkeän 7-0-voiton. Sport on viimeksi kotonaan jäänyt nollille 5. tammikuuta Porin Ässiä vastaan.

Tappara puski menemään avauserässä, mikä painoi Sportiin köysiin, ja kotijoukkueen pelaaminen meni totaaliseen umpisolmuun. Pekka Saravo vastasi nopeasta voittomaalista ja kotvasen kuluttua Jere Karjalainen rokotti isäntiä alivoiman läpiajolla.

− Lähdettiin hyvin otteluun, juuri niin kuin halusimme. Sitten tulivat Pekka Saravon avausmaali ja Jere Karjalaisen alivoimaosuma, kertoi Tomek Valtonen

Sport sai hyökkäyspeliään parannettua ensimmäisellä erätauolla, mutta Dominik Hrachovina ei ollut missään vaiheessa yllätettävissä. Kotkalaumalta ei keskiviikkoiltana onnistunut mikään, kun ainoa onnistuminenkin osui omaan verkkoon. Veli-Matti Savinaisen ovelasta syötöstä Jani Lajunen ei saanut kiekkoa maaliin suoralta kädeltä, vaan Filip Riska teki sen Tappara-hyökkääjän puolesta.

Päätöserässä alkoi tapahtumaan, kun päätyovet aukenivat kummallekkin leirille. Ari Gröndahl ja Otto Rauhala ottivat toisistaan mittaa nyrkein, ja Matti Lamberg nappasi ottelurangaistuksen kyseenalaisella taklauksella. Kokonaisuudessaan ottelussa jaettiinkin 135 minuuttia rangaistuksia.

Päävalmentaja Jussi Tapola ei kuitenkaan paukuttanut henkseleitä lehdistötilaisuudessa.

− Joskus menee niin että monet paikat menevät maaliin ja joskus eivät mene. Ottelu ei ollut lukemien mukainen, mutta hyvät ja tärkeät kolme pistettä mukaan.

Samalla linjalla oli myös kahdesti maalinteossa onnistunut Martin Røymark.

− Ensimmäiset maalit pomppivat meidän eduksemme. Niiden jälkeen koetimme pelata rauhallisesti ja olimme tänään tehokkaita. Siksi voitimme.

Sportin tappioputki kasvoi kuuteen otteluun, ja seuraava mahdollisuus sillä on katkaista se perjantaina KooKoota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit