Maalivahtien kaksintaistelu kääntyi Kähköselle

LIIGA / Raportti
Lukon alakerta Kaapo Kähkösen johdolla oli murtumaton.
Vaasan Sport isännöi Lukkoa tiistai-illan harjoitusottelussa. Fyysisessä ja nopeahkossa kamppailussa ainoat osumat nähtiin päätöserässä, ja niistä molemmat siunaantuivat raumalaisvieraille.

Harjoitusotteluksi taistossa nähtiin paljon laitakahinoita, taklauksia ja maalivahtien torjuntoja. Sportin erikoistilannepelaaminen oli avauserässä tylsemmässä terässä. Organisoidut lähdöt ja pyöritykset eivät nähneet päivänvaloa Lukon painostuksen johdosta. Alivoima toimi suurimmaksi osaksi hyvin, vaikka raumalaisten siniviivapelaajat saivatkin liikaa vapaata tilaa.

Lukko näytti Sportille mallia ylivoimapyörityksestä. Raumalaisvieraat saivat aikaan enemmän maalintekopaikkoja, mutta Sport-veskari Mika Järvinen näytti jälleen erinomaisia refleksejään. Molemmissa päädyissä nähdyt kylmäpäiset torjunnat enteilivät vähämaalista kamppailua.

Sama meno jatkui toisessa erässä. Rikkeitä syntyi saman verran, ja maalivahdit ottivat torjuntoja. Sportin näkyvimmät pelaajat olivat Tomi Körkkö ja Joel Kiviranta, "Jolle" kovilla taklauksillaan ja Körkkö vauhdikkaalla menollaan. Myös Joonas Komulainen oli hyvässä iskussa aloitusten suhteen.

Taidonnäyte onnella maustettuna

Voittomaali syntyi viimeisen erän avausminuuteilla. Peter Tiivola heitti kiekon maalia päin kääntölaukauksella b-pisteellä, joka kimposi Järvisen kypärästä verkkoon. Lukko aloitti osuman jälkeen tehokkaan puolustuskantaisen pelaamisen, joka tuotti myös tilaisuuksia lisätä johtoa. Aleksi Saarelalla oli tukku paikkoja kovalle rannelaukaukselle, mutta Järvinen oli etevämpi lähes joka kerta.

Viimeiselle minuutille Sport aloitti pakkopelaamisen kuudella kenttäpelaajalla, mutta se kostautui. Aleksi Laakso ei saanut karistettua Heikki Liedestä kannoiltaan, josta Lukko-hyökkääjä karvasi kiekon itselleen ja heitti sen tyhjään maaliin.

− Ensimmäinen ottelu tällä kokoonpanolla. Tehotonta, mutta meidän paras ottelu tällä kaudella. Voittomaali tuli vähän onnekkaasti, ja ikävästi meiltä jäi Otto Karvinen ja Tommi Tikka sivuun kesken ottelun, mutta niiden taakse ei voi mennä. Meillä on kaksi ottelua aikaa löytää tehokkuus. Myös puolustusta täytyy vähän skarpata, Tomek Valtonen tiivisti ottelun.

Torstaina Sport kohtaa viimeisessä harjoitusottelussaan Kuparisaaressa Tampereen Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle