Kuparisaaren kenraaliharjoitus Sportin voittoon

Komulainen toimi kahdessa maalissa kapellimestarina.
Sport ja Lukko kohtaavat Kuparisaaren kaudenavauksessa, jonka kenraaliharjoituksen Sport vei nimiinsä lukemin 3-1. Eetu Koivistoisen ainokainen ei riittänyt herättämään raumalaisvieraita, ja Sportin puolustus Mika Järvisen johdolla kesti loppuun saakka.

Avausmaali ilmaantui kun tyhjästä. Vain 50 sekuntia ensimmäisestä aloituksesta, ja Sport-kapteeni Markus Kankaanperä löysi itsensä avopaikasta maalinedustalta, eikä Lukko-vahti Kaapo Kähkönen voinut konkarin laukaukselle mitään.

Sport ei jättänyt ensimmäistä ylivoimaakaan käyttämättä. Joni Tuulola hämäsi erinomaisesti viivalaukauksen, ja lupaavan puolustajan rannelaukaus upposi verkon perukoille. Raumalaisvieraat eivät kuitenkaan takaiskuista lannistuneet, vaan kirivät yhden maalin päähän Eetu Koivistoisen onnistumisella.

Toisen erän alussa Lukolle koitui mahdollisuus tasoitukseen läpiajon muodossa, mutta vahvasti pelannut Mika Järvinen nollasi yrityksen ongelmitta. Toisessa kolmanneksessa Lukko olikin enemmän niskan päällä, ja Järvinen torjuikin kiekon 13 kertaa. Koko ottelussa Järviselle kertyi torjuntoja 27, ja virkaveli Kähköselle 20.

Sportin puolustus ei murtunut viimeisessäkään erässä. Lopullisesta armoniskusta vastasi Tomi Körkkö, jonka laukaus livahti helposti Kähkösen näpeistä. Illan tehokkaimpana pistemiehenä toimi Joonas Komulainen kahdella syöttöpisteellä.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli otteluun varsin tyytyväinen.

− Ihan hyvältä näyttää. Ensimmäinen erä oli varmaan meidän harjoituskauden paras. Toisessa en sano että olisimme olleet ylimielisiä, mutta me ei oltu riittävän nöyriä. Kolmannessa pääsimme takaisin ruotuun. Huomiseen muutama pelaaja vaihtuu ja maalivahti.

Vaasalaiset suuntaavat heti huomenna Tampereelle, jossa Sportin viimeinen harjoitusottelu käydään Ilvestä vastaan.