Tahmea alku kääntyi esimerkilliseksi taisteluvoitoksi

LIIGA / Raportti
Kaksi sekuntia aikaa, huutaisi Mertaranta.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Pirteä alku vaihtui KooKoolla rikkonaisiin otteisiin, eikä tunteita padottu kummankaan leirissä. Sportin kova painostus tuotti lopulta tasoituksen, vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria Tikka lapioi kolme pistettä Vaasaan.

Juha-Pekka Haataja avasi ottelun maalihanat, ja hetken kuluttua iski joukkueensa viimeisenkin. Kärpät-kasvatti luisteli koko Sportin puolustuksen ulos tilanteesta Mika Järvistä myöden, ja sai kaikessa rauhassa siirtää kiekon maaliin.

− Ensimmäisessä maalissa oli hyvä maski omista ja vastustajien pelaajista, niin päätin vetää jos vaikka aukkoa löytyisi veskarilta. Toisessa osumassa oli Sportin pelaajilla kovat hapot päällä ja itsellä vielä virtaa niin ajattelin kokeilla tuollaista, Haataja kertoi.

Toinen erä oli KooKoolle rikkonainen, mikä maksoikin vieraille johtoaseman puoliintumisen, kun kaukalon toinen kultakypärä Olavi Vauhkonen sutaisi kiekon voimattoman KooKoo-vahti Samu Perhosen ohi.

− Hyvä startti. Luotiin hyvin paikkoja ja oltiin vahvasti liikkeellä ja energisiä. Toinen erä toi liikaa jäähyjä alkuun, mikä ohjasi erää väärään suuntaan, KooKoo-valmentaja Petri Mattila mietti ottelun jälkeen.

Kymenlaaksolaisilla oli suuria ongelmia puolustusalueella ja keskialueen ylityksessä. Omassa päädyssä kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli KooKoon silmin liikaa, mutta Perhonen viimeisenä lukkona esti kotijoukkueen tasoituksen.

Viimeisessä erässä KooKoo oli yhtä köysissä kuin edeltävässä 20-minuuttisessa, mutta onnistui pysymään poissa rangaistusaitiosta. Kouvolalaisten ylivoima sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa, kun Haataja menetti kiekon oman maalin takana ja Tuomas Vänttinen iski Sportin tasoihin.

− KooKoo karvasi ja painoi päälle, oli huomattavasti parempi alussa. Saimme hyvän draivin päälle. Vänttisen maali oli todella tärkeä meille, täytyy olla ylpeä pojista, kun nostivat itsensä vaikean erän jälkeen mukaan peliin. Hieno voitto ja tärkeät pisteet, Tomek Valtonen tuumi.

− Tasoitusmaali meni minun piikkiin, ja viimeinen osuma oli tosi raskas meille, mutta ei voi mitään. Huomenna uusiksi ja otamme ensimmäisen erän hyvät asiat joukkoon, harmitteli Haataja.

Tasoituksen jälkeen Sportin ilme muodostui päättäväiseksi haluta ratkaista ottelu varsinaisella, ja KooKoo pyristeli enää vain mukana. KooKoo-vahti Perhonen teki kaikkensa pitääkseen joukkueensa pisteillä, mutta joutui antautumaan Tommi Tikalle, kun pelikello pysähtyi kahden sekunnin kohdalle.

Filip Riskan laukaus kimpoili mulle ja pääsin lapioimaan siitä sisään. Aivan suunniteltu kuvio, myhäili Tikka.

Tuomaristo näki kansainvälistä väriä, kun toisena päätuomarina toimi sveitsiläinen viheltäjä. Tämä kuitenkin herätti kummaksuntaa, ja erikoisia tuomioitakin oli havaittavissa.

− En minäkään mene NHL:ään vaihtoon, kun minusta ei ole siihen. En ymmärrä tätä vaihto-oppilasmeininkiä, Valtonen kommentoi.

− Allekirjoitan myös. Olen samaa mieltä, Mattila lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo