KooKoo ensimmäiseen niskalenkkiin Sportista rikkaiden vaiheiden jälkeen

LIIGA / Raportti
KooKoo nappasi tärkeät pisteet Sportista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja KooKoon viikonlopun ensimmäinen kohtaaminen Kuparisaaressa ei jättänyt katsojia kylmäksi. Maalirikkaaseen ja tappelun sisältäneeseen otteluun mahtui ennenaikaisia poistumisia pukukoppiin ja komeita maaleja, jotka lopulta vieraat veivät nimiinsä lukemin 4−3.

Sportin Joel Kivirannan ilo avausosumasta loppui lyhyeen, kun KooKoon kultakypärä Jake Newton seurasi laukauksensa loppuun ja onnistui jatkotilanteesta rokottamaan vanhaa seuraansa. Kouvolalaisvieraat käänsivät pöydän täysin vajaa minuutti myöhemmin, kun Miikka Pitkänen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ohitti Jonathan Iilahden jalkojen välistä.

Pelikatkojen tunteikkaat jälkipyykit kulminoituivat Michael Parksin ja Jyri Niemen tappeluun, josta kumpikin kiekkoilija jätti ottelun kesken avauserän lopuilla.

Sam Povorozniouk taklasi KooKoon hyökkääjää Olli Korhosta päähän, ja Korhonen poistui pukukopin puolelle avauserässä. Toni Hyvärinen nousi Korhosen tilalle kolmosvitjaan.

KooKoo selvisi pinteestään, ja kolmikko Pitkänen-Toni Kähkönen-Patrick Björkstrand taiteili komean hyökkäyksen, joka lopulta mursi Sport-puolustuksen Pitkäsen toisella täysosumalla.

− Tarvitsemme kaikki pisteet tässä vaiheessa. Ei annettu yhtään periksi missään tilanteessa. Tällaisia sattuu jääkiekossa, mutta eikös se vähän niin ole, että arpi kaunistaa, hymyili kahden maalin Pitkänen ja analysoi myös toisen maalinsa kuviota:

− Taisi olla vähän tuulesta temmattua, ja täällä merituuli antoi vähän lisämakua. Björkstrand tarjoili hyvän syötön, sitten vain sutaisin maalia kohti, ja tällä kertaa meni.

Telakointia ja lisää pöydän kääntöjä

Myös Sportin kokoonpano koki vähennyksiä, kun Jan-Mikael Juutilainen työnsi Joonas Komulaisen pää edellä laitaan. Sport-hyökkääjä ei meinannut pysyä pystyssä törmäyksen jälkeen, ja lopulta lähtikin pukukopin puolelle ennen toista erätaukoa.

− Vaiherikas peli tasaväkisessä mielessä. Ensimmäinen erä pelillisesti selkeä Sportille. Teimme siitä iso tasonnoston. Synkkä musta hetki kolmannessa erässä, mutta Miro Keskitalon avausmaali syntyi oivalliseen paikkaan, Tuomas Tuokkola tuumi taiston jälkeen.

Jos KooKoo neppaili kaksi maalia nätisti ja nopeasti, niin teki myös Sport. Markus Nenosen 2−3-kavennuksen jälkeen kului vain 24 sekuntia, kun Tony Sund, Povorozniouk ja Jesse Paukku tehtailivat erittäin näyttävän tasoitusmaalin, ja tulostaululla oltiin jälleen lähtöruudussa 3−3-lukemissa.

− Samaa mieltä Tuokkolan kanssa. Harmittaa, kun kaksi erää pelasimme hyvin ja tärkeimmän ajan nukuimme. Saimme tilaisuuden ylivoimalla, mutta emme saaneet maalia. KooKoo sai myös, ja sen he tekivät. En ole puhunut lääkärin kanssa vielä, niin en osaa Komulaisesta sanoa mitään, mietti Tomek Valtonen.

Ottelun sankariksi nousi lopulta Keskitalo, joka iski parhaimpaan paikkaan avausmaalinsa KooKoo-paidassa. 21-vuotiaan puolustajan laukaus viivasta yllätti Iilahden, ja Samu Perhonen viimeisenä lukkona piti Sportin maalin päässä pisteistä.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti seuraavana päivänä lauantaina samalla näyttämöllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo