Tunnelma kuin harjoitusottelussa - Sportin tappioputki venyi yhdeksään otteluun

LIIGA / Raportti
Sportin kannattajat ilmaisivat ottelun alussa mielipiteensä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
KalPa onnistui kokoamaan karmeasta alusta itsensä lopulta täyteen pistepottiin. Voitto lunasti kuopiolaisille runkosarjan kakkospaikan, ja samalla KalPa syvensi Sportin tuskaa, sillä vaasalaisten tappioputki venyi nyt yhdeksään otteluun.

Kotijoukkue sai sähäkän alun, kun 25 sekuntia ottelun avauksesta kiekko löytyi maalista ensimmäisen kerran. Robin Salo onnistui pitämään kiekon hyökkäysalueella ja Lassi Kokkala päätti syöttelykuvion avausmaaliin.

Ylivoimakin tuotti tulosta, kun Olavi Vauhkonen sutaisi maalin läheisyydestä kiekon Denis Godlan hyppysiin. Pitkähkön videotarkistuksen jälkeen ja KalPan protestoinnista huolimatta pikkumustan todettiin käyneen maalissa.

KalPa heräsi toisessa erässä

Kuopiolaiset näyttivät Sportille mallia juonikkaista ylivoimakuvioista. Markus Kankaanperä sai syötönkatkosta hyvän tilaisuuden, mutta hehtaaripyssyn jälkeen konkari sortui rikkomaan, ja juuri ylivoiman päätyttyä Alexander Ruuttu aloitti vieraiden nousun.

− Tiesimme että tulee vaikea ottelu, mutta alku teki vielä vaikeammaksi. Pahin mahdollinen lähtö. Uskottiin kuitenkin omaan tekemiseen, ja siitä hatunnosto tuolle joukkueelle. Puskettiin oikeissa paikoissa. Kotijoukkue oli todella lähellä, ettei ottanut jotain mukaan, mutta näillä mennään, ja lähdetään Porin miestä tapaamaan, Pekka Virta totesi lehdistötilaisuudessa. 

Ylivoimapelaaminen tuotti tasoituksen lisäksi kuskin paikan ottelun hallinnasta. Läpiajoja nähtiin puolin ja toisin, mutta tuhannen taalan paikat jäivät käyttämättä. Savolaiset pääsivät lopulta toisessa erässä johtoon, kun Kajaanin Hokista siirtynyt puolustaja Mikael Seppälä nosti vieraat johtoon näyttävällä soolomaalilla.

Lukemien kaunistelua 

Päätöserässä molempien puolien ketsuppipullo aukesi kunnolla. Joonas Lyytisen maalin Sport onnistui kuittaamaan nopeasti Jesse Paukun korvattua toisen erän epäonnistumisensa. Matias Myttynen vastasi kuitenkin voittomaalista erinomaisen yksilösuorituksen päätteeksi, eivätkä Sportin rahkeet enää riittäneet nousemaan kuin yhden maalin päähän. 

− Saatiin erinomainen lähtö peliin. Toinen erä taasen oli luokaton, sitä kautta KalPa pääsi peliin mukaan. Näennäisesti ajoimme takaa, ja näin tällä kertaa, tiivisti Sportin valmentaja Tomek Valtonen.

Kokonaisuudessaan ottelussa oli katsomon puolella todella hiljaista, ja kotijoukkueen kannattajaryhmät ilmaisivat lakanoilla mielipiteitään. Valtonen kommentoi asiaa kamppailun jälkeen asiallisesti.

− Lipun kun maksaa, niin eikö silloin ole oikeus ilmaista mielipiteensä. Mutta faktahan on se, ettei me olla hyvin pelattu viime aikoina.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Kuopiossa. Sitä ennen KalPa kokee keskiviikkona porilaisen vieraanvaraisuuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo