Kärpät nousi suosta voittoon - "Olimme alussa aivan kusessa"

LIIGA / Raportti
Ville Leskinen peittosi Vehviläisen näppärästi.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Sportin vahvat otteet löivät Oulun vierailijat pahasti köysiin, mutta Kärppien konkarihyökkääjien johdolla vierasjoukkue selätti Sportin luomat paineet, ja lukemat kääntyivät Kärpille jatkoajalla.

Kärpät oli odotettua enemmän alakynnessä. Sportin kuiva kausi maaleista päättyi aikaisin jo ensimmäisellä ylivoimalla. Ville Viitaluoman aikainen maali ylivoimalla hiekoitti Kärppien avauserän lähes kokonaan. Oululaisvieraat saivat kuitenkin isomman vaihteen kunnolla silmään toisessa erässä, kun Toni Kähkönen onnistui hyödyntämään ylivoiman.

− Arvokas voitto kovasta Sportista. Tiesimme, että se tulee lujaa ja antaa painetta. Olimme alussa aivan kusessa. Pikkuisen arkailtiin hommaa eikä päästy ytimeen. Ensimmäiseen kymmeneen minuutiin otimme kolme jäähyä. Viiskolmosella päästiin mukaan otteluun, vaikka Sport vastasikin osumiin. Aika tapahtumarikas peli. Hieno ratkaisu saatiin jatkoajalle, Kai Suikkanen mietti ottelua lehdistötilaisuudessa.

Sportille ilmaantui unelmapaikka uusia kahden maalin johtoasema, kun Erik Riska pääsi jäähyaitiosta kahdella yhtä vastaan hyökkäämään. Nuoremman veljen laukaus poistui kuitenkin putken kautta kentälle ja Kärpät käänsi nopeasti samanlaisen hyökkäyksen. Sport-maalivahti Veini Vehviläinen koppasi kiekon teatraalisuuden kera upeasti.

Ylivoimakuvio onnistui jälleen, kun Kärppien alivoima oli unohtanut Sportin kultakypärän vapaaksi b-pisteen kaarelle, ja Viitaluoma sujautti illan toisensa Jussi Rynnäksen längeistä. Kotijoukkue sai lisää onnistumisia, kun kova vääntö pelivälineestä päättyi Ari Gröndahlin viivalaukaukseen, jota Rynnäs ei nähnyt alkuunkaan.

Kähkösen tupla piristi Kärppiä viimeiseen erään

Kärppien konkarihyökkääjä Kähkönen ei jättänyt Viitaluomaa ainoaksi kahden maalin tekijäksi, vaan onnistui myös ylivoimalla ohittamaan Vehviläisen.

− Ylivoimamaaleilla pääsimme mukaan otteluun. Aina pitää olla hereillä, kun Mika Pyörälällä on kiekko. En muista koska viimeksi olen saanut kaksi maalia samassa kamppailussa, mutta hyvä näin. Tehokkaasti on mennyt aiemminkin Sportia vastaan, niin voisi pelata vähän enemmänkin heitä vastaan, kahden maalin kärppäkonkari hymähti.

Päätöserä lähti erittäin vauhdikkaasti, ja maaliverkot heiluivat molemmissa päissä. Ensin Aleksi Ainali kiskaisi komean lämärin Kärppien verkkoon, ja kanadalaishyökkääjä John Albert sai hieman onnekkaasti joukkueensa maalin päähän. Lisäksi edelliset kaksi kautta Sportia edustanut hyökkääjä Ville Leskinen näpäytti entistä seuraansa näyttävällä yksilösuorituksella, tuoden vieraat tasoihin vain 28 sekuntia Albertin kavennuksen jälkeen.

− Lähdetään siitä liikkeelle, että olen yrittänyt pysyä positiivisena, mutta suomeksi sanottuna vituttaa. Yksi pitkä kiekko mitä ei vihelletty, ja kahden miehen alivoima tuli vähän hatarasti. Pelaajien puolesta harmittaa, Kuopiossa meille tehtiin samanlainen potkumaali, ja meidän oma hylätään. Joku vastuu pitäisi olla tuomareillakin. Ollaan kohta pudotuspelivaiheessa, ja linja voi olla ihan mikä tahansa. Muuten loistava peli meiltä, meillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa, kertoi Sport-luotsi Tomek Valtonen.

Maalien syntyminen lakkasi vähäksi aikaa, ja loppuminuuteilla Otto Karvisen osuma hylättiin potkumaalina. Orastava jatkoaika kävi toteen, jonka Kärppien Mika Pyörälä lopetti aikaisin ja tyylikkäästi.

− Meidän onni oli siinä, että läpiajo tuli Pyörälälle. Sen verran hyvin osaa niistä laittaa, Suikkanen analyoi ottelun ratkaisumaalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo