Sportin fyysisyys palkittiin runkosarjan kakkossijalla

LIIGA / Raportti
Sportin ylivoima oli tehokkaalla tuulella.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport lähti Jukureita vastaan kovalla vauhdilla ja ronskein ottein. Tämä tuotti Jukureille paljon vaikeuksia ottelun ensimmäisellä puoliskolla, eikä mikkeliläisten puristus tuottanut yhtä maalia enempää.

Jukureiden erikoistilannepelaaminen oli aiempiin otteluihin nähden hiukan parempaa. Alivoima toimi paikoittain hyvin, ja ylivoima sai pakkopeliä aikaan, mutta tulosta ei syntynyt. Sportin ylivoima puolestaan oli tehokkaalla päällä.

Sportin fyysisyys ja painostus ajoi Jukurit todella pahoin nurkkaan, ja kotkapaidoille syntyi useita tilaisuuksia heiluttaa verkkoa. Jukureiden oman pään useammista uinahduksista huolimatta vieraat selvisivät säikähdyksellä.

Ari Gröndahlin laukoma veto tippui helpohkosti Jukurit-vahti Sami Rajaniemeltä, jonka Ville Viitaluoma sai poimittua ja siirsi kotijoukkueen johtoon.

Toisessa erässä Jukureiden ollessa alivoimalla Janne Ritamäki työnsi kahdesti Sport-hyökkääjän vieraiden maalin sisälle, ja tuomaristo rankaisi kaksiminuuttisella. Sport kuittasi kahden miehen ylivoiman Joonas Komulaisen tarkalla kauden avausosumalla.

− Ensimmäinen erä oli haasteellinen matkustuksen ja eilisen pelin takia. Melko tasainen, sitten kyllä paransimme kahteen seuraavaan. Ei ole väärin sanottu etteikö tästä ottelusta olisi jotain voitu saada. Samanlainen ottelu oli eilen, peli-ilmettä koetellaan. Tulos ei tunnu aina oikeudenmukaiselta, mutta näin mennään, harmitteli Risto Dufva.

Saman kolmanneksen lopuilla Jukurit löysivät uutta tuulta alleen, jonka seurauksena Tomek Valtonen joutui herättelemään suojattejaan. Aikalisä ei kuitenkaan toiminut, ja yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budish onnistui ohittamaan Mika Järvisen ainoan kerran.

− Toisen erän puoliväliin oli ehjää ja hyvää jääkiekkoa, sitten Jukurit otti homman haltuun. Kolmas erä oli vähän ympäripyöreä, mutta täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen, ja tästä on hyvä jatkaa, Valtonen tiivisti mietteensä lehdistötilaisuudessa.

Miika Koivisto onnistui lyömään kiekon Sportin maaliin, mutta maali hylättiin suoralta kädeltä Jukurit-hyökkääjän ollessa maalivahdin alueella, ja peli oli vihelletty jo poikki. 

Jukureiden kova painostus ei kuitenkaan riittänyt murtamaan Sportin puolustusta, ja vaasalaiset nappasivat kolmannen peräkkäisen voittonsa.

− Tuo pääty luo aina mahtavan fiiliksen. Pelkkä olemus luo jo lisää tempoa. Ja mahtavaa päästä vanhoja tuttuja vastaan vääntämään, ei tarvitse olla enää niin varovainen, Vaasasta Mikkeliin siirtynyt Teemu Tallberg tuumi ja kertoi kuulumisia.

− Ollaan saatu hyvät kuviot ja kemiat Budishin ja Henrik Koiviston kanssa. Olemme saaneet paljon peliaikaa ja olemme myös lunastaneet sitä. Ei saa kuitenkaan tyytyä siihen, vaan sitä pitää kehittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo