Jukurit joulun odotukseen voitokkaana

LIIGA / Raportti
Jukurit onnistui oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukurit onnistui kääntämääm edellisten otteluiden kurssin omaa leiriään päin. Ripeä aloitus ja pelin hallinta johtivat vankkaan johtoon, jonka kruunasi päätöserän puolustuspelaaminen.

Teemu Henritiuksen onnenkantamoinen sävelsi erän tahdin. Jukurit puski lujaa päälle ja hallitsi ottelua karhunosan ottelusta. Sportin paras tilaisuus nousta tasoihin syntyi ylivoimalla, mutta Sami Rajaniemi piti luukun kiinni.

− Meillä on ollut hyviä pelejä viime aikoina, mutta tulos on kiertänyt meitä. Uskoimme että kerran ennen joulua ponnistetaan. Ottelu alkoi vähän onnekkaalla osumalla, mutta oli myös paikkoja lisätä sitä, Risto Dufva kertoi avauserästä.

Mikkeliläisten ylivoimassa ei juurikaan kehuttavaa ollut. Pakkopeli ei kauaa kestänyt Sportin alueella, ja Joel Kiviranta pääsi koettelemaan hyvästä paikasta Rajaniemen vireyttä. Jukurit ei kuitenkaan antanut Sportille mahdollisuutta nousta mukaan vaan lisäsi löylyä kiukaalle. Sportin puolustuspään nukahdukset maksoivat kalliisti, kun mikkeliläisvieraat rokottivat kahdesti.

− Toinen erä meni samoin, mutta otimme ehkä jopa hallintaa enemmän. Pystyttiin myös lisäämään maaleja. Kolmannen erän alkuun vastustaja onnistui heti, ja oli mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi. Pysyykö homma kasassa vai joudutaanko miettimään seurauksia. Ahkerasti ja uhrautuvasti pelasimme kuitenkin lopun.

Myös kotijoukkueen ylivoima näytti paikoitellen karulta. Ari Gröndahl tarjosi tilaisuuden Jukurien armoniskuun menetettyään kiekon ylivoimalla, mutta Mika Järvisen pelastus paikkasi puolustajan erheen.

− Mukavaa lähteä joulun viettoon, vaikka hävisimme. Ensimmäiset 40 minuuttia jäällä oli yksi joukkue. Pelasimme kuitenkin hyvän kolmannen erän, mutta täydet minuutit pitäisi pelata. Nyt huilataan, otetaan vähä etäisyyttä lajiin ja tullaan terveempänä ja tehokkaampana takaisin, tiivisti kotijoukkueen Tomek Valtonen.

Sport sai kovasti kaivatun herätyksen, kun Joonas Vihko karisti apinat selästä ja onnistui vihdoinkin laittamaan kiekon maaliin. Esimerkilliset haastot ja yritykset jäivät kuitenkin turhiksi, ja mikkeliläiset maktasivat kohti joulutaukoa kolme pistettä rikkaampana.

− Pettymys on mielessä. Kaksi erää pelasimme todella huonosti. Pitäisi saada jo alkuun samanlainen startti mitä saimme päätöerään. Totta kai hyvältä tuntui kauden ensimmäinen maali, ja tärkeään paikkaan. Tommi Tikka nousi hyvin alueelle, ja pääsin irtokiekkoon käsiksi. Ei mikään ihmeellinen maali, mutta mukava oli tehdä, Vihko kommentoi.

Pikakomennuksella Sportilla esiintyi uusi debytantti. Sportin A-juniori Carl-Axel Braskén kellotti jääaikaa 2.23 minuuttia, ja teholukemat jäivät pyöreiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo