Kauden viimeisen kerran voittokantaan - Järviselle viides nollapeli

LIIGA / Raportti
Sport oli enemmän niskan päällä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport onnistui kauden viimeisessä ottelussa katkaisemaan karmean tappioputkensa ja samalla tiputtamaan Ilveksen voittokannasta ennen pudotuspelejä. Mika Järviselle kauden viides nollapeli irtosi 21 torjunnalla, ja voittomaalin Sportille iski Tomi Körkkö.

Verkkainen alku tarjosi Sportille useamman paikan avata maalihanat, mutta Markus Nenosen tolppalaukausta lähemmäksi isännät eivät päässeet. Molempien osapuolien nuori osasto oli pirteällä pelipäällä. Sport-puolustajat Tony Sund ja Robin Salo avasivat rohkeasti Sportin peliä, ja Ilveksen hyökkääjät Juho Liuksiala ja Niko Ahoniemi liikkuivat ripeillä jaloilla.

− Sund on tullut aika rytinällä Liigaan. Periaatteessa hän on kaksi vuotta pelannut ja harjoitellut Liiga-tasolla ja hän on isokokoinen ja taitava pelaaja, Tomek Valtonen kommentoi nuorukaisen otteita.

Ilves sai hyökkäyspeliään parannettua ensimmäisen tauon jälkeen, mutta Sport ei kuitenkaan joutunut suuriin vaikeuksiin. Ottelussa suurimmaksi osaksi oli nopea tempo, mutta nopeahkot hyökkäykseen lähdöt päättyivät aneemisiin heittoihin maalia päin.

Sportissa seuraavallakin kaudella kiekkoileva Tomi Körkkö rikkoi nollat taululta hakeuduttuaan hyvälle sektorille Hannu Toivoseen nähden. Ilveksen ylivoimasta ja muista yrityksistä huolimatta päätöserään siirryttiin Sportin yhden maalin johtoasemassa.

Voittomaaliksi jäänyt osuma herätti Ilves-leirissä kyseenalaisuutta.

− Aika hyvin numerot varmaan kuvasivat tänään ottelua. Ei aivan päästy siihen meidän ytimeen. Valmentajan haasto olisi pudotuspeleihin kyllä hyvä lisäys. Viittaan siihen avausmaalin paitsioon, Karri Kivi kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Sportin kauden viimeinen erä alkoi hyvässä tahdissa. Filip Riska onnistui ohjaamaan sisään Tommi Tikan heiton maalin eteen, ja Sport tuplasi etumatkansa. Enempää lukemat eivät ottelussa muuttuneet, ja Mika Järvinen nappasi viimeisestä ottelusta kauden viidennen nollapelinsä 20:llä torjunnalla.

− Tasapainoinen ja hyvä ottelu meiltä, ennen kaikkea rento. Ei ollut sellaista ylimiettimistä. Paineeton tila viimeisessä ottelussa helpottaa kyllä rentouttamista, koska ei voi nousta eikä oikein tippuakkaan sarjataulukossa. Yleisö oli mahtava, kiitos siitä, ja haluan kiittää joukkuetta, on ollut ylä-ja alamäkeä tämä kausi. He ovat ansainneet saunailtansa, Valtonen kiteytti ottelun ja kauden pakettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo