Ilves räjäytti ketsuppipullon päätöserässä

LIIGA / Raportti
Ilves löysi kadotetun tehokkuudensa Vaasasta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan tiistai-illan otti haltuun Ilveksen nuoriso, ja yhdysvaltalaisvahvistus. Juho Liuksialan unelmaottelu ja Jerry D'Amigon tehokkuus katkaisivat Ilveksen piinaavan tappioputken.

− Kaksi erää hyvää jääkiekkoa meiltä. Loimme paljon paikkoja. Loppu oli ihan farssi, täytyy pyytää maksavilta katsojilta anteeksi. Häpeällistä, ei muuta, Tomek Valtonen kommentoi.

Mika Järviselle ottelu oli harvinaisen vaikea. Torjuntoja kertyi koko ottelussa vain 15, ja ensimmäisen kymmenen laukauksen sisällä oma verkko heilui kolmesti. HPK-kasvattia ei kuitenkaan näistä osumista voi suoralla kädellä syyttää, sillä maaliin johtaneet laukaukset syntyivät unelmapaikoista.

Sport-puolustus toimi kulmakamppailuissa hyvin, mutta Järvinen ei saanut paljoa apua maalin edustalla, mikä loi useita tilaisuuksia tupsukorville. Kotkapaitojen näkyvimmät pelaajat olivat Markus Nordlund erinomaisella alustuksellaan Markus Nenosen maaliin. Nenonen myös sai hyviä paikkoja mahtavalle rannelaukaukselleen, mutta osumia ei kuitenkaan kertynyt tänään yhtä enempää.

Hannu Toivonen oli sen sijaan täysin työllistetty ja toimi viimeisenä lukkona vieden tamperelaisvieraat voittoon 37 torjunnalla. Onneakin oli maalivahdilla matkassa, kun Joonas Vihkon läpiajo kimposi tolpasta. Raudat kolisivatkin useasti Toivosen selän takana.

Tilaisuus karkasi toisessa erässä

Sportille tarjoutui toisen erän lopuilla tilaisuus nousta uudelleen johtoon neljän minuutin ylivoimalla, mutta Joonas Komulaisen äkillinen poistuminen kokoonpanosta laittoi Sportin ylivoimakentälliset sekaisin. Kuviot pyörivät hyvin, mutta laukaukset tulivat vaikeista paikoista, ja erikoistilannekentällinen yritti liian vaikeita kuvioita.

− Meitä tietysti eniten kiinnosti tässä ottelussa tulosten saaminen. Tosi tärkeä onnistuminen, ja vielä näin leveällä skaalalla, Karri Kivi tiivisti ottelun.

Juho Liuksiala pelasi toisen Liiga-ottelunsa Ilves-paidassa, ja edellisessä kamppailussa kertyi yksi maali. Tänä iltana nuori hyökkääjä triplasi maalisaldonsa.

− Liuksiala on ollut Lempäälän puolella kasvamassa. Täytyy sanoa että tuolla menolla jatkaa pitkään joukkueessa, suitsutti Ilveksen päävalmentaja.

21-vuotias Vammalan Palloseuran kasvatti oli hilpeällä tuulella taiston jälkeen.

− Tärkeintä tässä oli ne kolme pistettä. Tiedän että osaan maaleja tehdä, mutta kyllä nämä kolme kaappia kahteen otteluun ovat olleet yllättäviä. Mutta ei näitä tarvitse miettiä, nauttia vaan matkasta ja jatkaa eteenpäin, myhäili Liuksiala.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo