Pitsiturnaus 2016: HIFK aloitti turnauksen voitokkaasti

Robert Leino oli HIFK:n onnistuja voittomaalikilpailussa.
Pitsiturnauksen päivän kolmannessa ottelussa HIFK vei pidemmän korren Vaasan Sportista niin varsinaisella peliajalla kuin voittomaalikilpailussa luvuin 1-0.

Päivän toisen ottelunsa pelannut Sport aloitti helsinkiläisiä terävämmin. Vaasalaiset pääsivät hyvin paikoille, mutta viimeistelyssä jäi parantamisen varaa, eikä Niklas Bäckströmillä ollut suuria vaikeuksia maalinsa suulla.

Pelin ja avauserän edetessä myös HIFK sai rakennettua omaa kiekollista peliään, mutta niin ikään päivän pelit jatkuivat tutulla ja turvallisella kaavalla − hyvin tasaisina.

Toisessa erässä HIFK jatkoi hyvää hyökkäyspeliään. Erän alussa helsinkiläiset kaatoivatkin kylmää vettä Sportin niskaan, kun Saku Salmela laukoi Juuso Puustisen laukoman irtokiekon maaliin heti erän ensimmäisessä vaihdossa.

HIFK:lle tarjoutui myös lisää paikkoja, mutta läpiajoon päässyt Miro-Pekka Saarelainen ei onnistunut ohittamaan Sport-vahti Mika Järvistä.

Ottelun lopussa Sport yritti tasoitusta ilman malivahtia ja pääsikin hyville paikoille, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua ja näin HIFK merkkautti turnauksen ensimmäisen voittonsa.