Avauserän pikamaalit ja Rinteen heikot otteet siivittivät SaiPan niukkaan voittoon

Vainikainen rokotti Sportia kahdesti.
SaiPa selätti viime kauden Sport-mörkönsä kellistämällä vaasalaiset lukemin 4-3. Avauserän pikamaalit toimivat ponnahduslautana keltapaitojen ilotulitukselle.

Sport paineisti ottelun aikana vahvasti SaiPan päädyssä. SaiPa näytti jo karkaavan selvään voittoon, mutta vieraiden kova kiri pisti pelin jännäksi päätöserässä. Lappeenrantalaiset nappasivat lopulta voiton numeroin 4-3.

SaiPa pääsi iskemään kaksi maalia alle minuuttiin ensimmäisessä erässä, vaikka Sport olikin painanut ottelun alun hyvin kohti Jussi Markkasen maalia.

Ville Viitaluoman otettua huolimattoman kaksiminuuttisen korkeasta mailasta ja Tero Koskirannan sekä Ville Vainikaisen maalien jälkeen ottelu kääntyi SaiPalle tavalla, jota Sport ei saanut enää käännettyä.

Yksi suurimmista syistä SaiPan voitolle seisoi Sportin maalilla liki kaksi täyttä erää. Rasmus Rinteellä ei ollut Lappeenrannassa paras mahdollinen iltansa. Mika Järvinen korvasi Rinteen SaiPan tehtyä neljännen osumansa.

Tomi Körkkö piti kavennusosumallaan Sportin vielä avauserässä näennäisesti mukana, kun hän ohjasi Ari Gröndahlin vedon ohi Markkasen.

Toinen erä alkoi sekavissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut selkeitä maalintekopaikkoja erän alussa. Molemmat pääsivät kokeilemaan kertaalleen ylivoimaakin, mutta näppärää pyöritystä lukuun ottamatta mitään vaarallista ei kentällä nähty.

Jere Sneckin yllätettyä Rinne rystynostolla siniviivalta, otti SaiPa jälleen kontrollin pelistä. Markkanen antoi Sportille mahdollisuuden tulla peliin mukaan ottamalla kaksiminuuttisen kampituksesta.

Markkanen kuitenkin paikkasi erheensä nappaamalla alivoiman aikana muutaman maukkaan kopin erityisesti Markus Nenosen yrityksistä.

Vainikainen, joka sijaiskärsi Markkasen jäähyn, sai kiekon rangaistusaitiosta päästyään ja tempaisi kiekon melko kaukaa ohi Rinteen. Tämä riitti Sport-päävalmentaja Tomek Valtoselle, joka vaihtoi Järvisen maalin suulle.

Päätöserässä Sport sai vielä mahdollisuuden kavennusosumiin kahden miehen ylivoimalla, mutta Markkanen otti uskomattomia torjuntoja muun muassa Tuomas Vänttisen lähentelystä, ja kotijoukkueen maali varjeltui. Ylivoimakin tyrehtyi lopulta vaasalaisten ottamaan huitomisrangaistukseen.

Tommi Tikka sai kiekon survottua päätöserässä kerran ohi Markkasen, mutta väärin ottein, joten ottelun tuomaristo hylkäsi osuman siltä seisomalta.

Sport yritti päätöserän puolivälin ylivoimallaan kavennusta ilman maalivahtia. Juuri kun SaiPa tuli täysilukuiseksi, iski Gröndahl kavennusosuman 4-2:een.

Erik Riskan ohjattua numerot jo 4-3:een, alkoi kotijoukkueen puntti tutista, ja Sport sai otteen pelin päätöshetkillä.

Sport yritti hurjasti tasoitusta, mutta SaiPa kesti Markkasen johdolla. Pisteet jäivät Lappeenrantaan maalein 4-3.