Pelicans taisteli voiton SaiPasta - Voutilainen huippuvireessä

Joona Voutilainen esitti maalillaan hienoja otteita illan ottelussa.
Pelicansin joukkue joutui aamulla ennen lauantai-illan ottelua koviin luisteluharjoituksiin. Tästä huolimatta lahtelaiset taistelivat itselleen vierasvoiton mukaansa Kisapuistosta.

Kisapuistossa nähtiin lauantai-iltana tahtojen taistelu. SaiPa hallitsi peliä paikoin selvästi, mutta Pelicans pelasi uhrautuvasti ja viimeisenä lukkona toimi joukkueen maalivahti Joona Voutilainen. Pelicansin uhrautuva pelaaminen palkittiin lopulta vierasvoitolla lukemin 2-1.

SaiPa aloitti ottelun terävästi ja luisteli paremmin kuin Pelicans. Hyvä alun saattelemana lappeenrantalaiset saivat ylivoiman, jota joukkue ei jättänyt käyttämättä. Ottelun avausmaalin ohjasi hienosti Elmeri Kaksonen.

SaiPan maalin jälkeen Pelicans pääsi hiljalleen peliin mukaan, ja loppuerä mentiin maaleitta tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden hyökkäykset kuitenkin ajautuivat kulmiin, minkä takia vaaralliset paikat loistivat poissaolollaan.

Jäähyjen täyttämä toinen erä

Toinen erä oli lähes täydellistä SaiPan hallintaa. Lappeenrantalaiset hallitsivat kiekkoa läpi erän ja Pelicans ei juuri vieraillut SaiPan puolustusalueella. SaiPa pääsi myös pelaamaan erän aikana neljä minuuttia ylivoimalla, joista täydet kaksi minuuttia myös kahden miehen ylivoimalla. Pelicansin alivoimapelaaminen oli kuitenkin terästä, eikä SaiPa päässyt karkaamaan lahtelaisilta.

Pelicansin Taavi Vartainen kirjautti myös itselleen erän puolivälin jälkeen tililleen kauden toisen kymmenen minuutin jäähynsä. Kahden minuutin jäähyn saanut Vartainen syytti SaiPan Per Savilahti-Naganderia sukeltamista ja improvisoi tilanteen kulun jäähypenkille luistellessaan. Tästä illan tuomaristo ei kuitenkaan pitänyt, vaan antoi nuorelle hyökkääjälle käytösrangaistuksen.

Erän ainoan maalin iski Pelicans erän lopussa. Koko erän ennen maaliin johtanutta tilannetta ilman torjuntoja ollut SaiPa-vahti Jussi Markkanen selvitti ensimmäinen laukauksen, mutta irtokiekkoon pääsi Pelicansin Miska Siikonen, joka iski kiekon verkkoon.

Maalin jälkeen Pelicans sai kiekollisesta pelistään paremmin kiinni ja rakensi heti perään toisen huippupaikan. Roope Elimäki pääsi nokikkain Markkasen kanssa, mutta kokenut vahti torjui nuoren hyökkääjän yrityksen.

Rekosesta illan sankari

Pelicans tuli kolmanteen erään selvästi SaiPaa paremmin. Myös 13. hyökkääjänä aloittanut Justin Hodgman pääsi pelaamaan ja toi liikkeellään lahtelaisten peliin lisää virtaa. Hyvä alku palkittiin myös maalin merkeissä, kun SaiPa-puolustuksen uhkarohkea pelaaminen oman siniviivan tuntumassa kostautui. Komean maalin tekijäksi merkittiin Aleksi Rekonen

Maalin jälkeen Pelicans jäädytti pelin lähes täysin. Se antoi paikoin SaiPalle kovaa painetta, mutta pääasiassa Petri Matikaisen ryhmä keskittyi puolustamaan keskialuetta. SaiPa ei päässyt keskialueen yli kiekon kanssa, vaan joutui heittämään kiekkoa päätyyn.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty ja näin ollen lahtelaiset palasivat voittojen tielle 2-1-voitollaan.