Matikainen: "Pikkumies oli mies paikallaan"

LIIGA / Raportti
Kultakypärä kylvi kauhua SaiPan maalin edessä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Keltamustien vapaapudotus Liigassa sai jatkoa, kun ennen ottelua sarjan huonoimmaksi ylivoimajoukkueeksi tuomittu Pelicans vei voiton kolmen ylivoimaosuman turvin.

Lappeenrannassa alati harveneva yleisö joutuu edelleen odottamaan parempaa huomista. Edellisenä iltana Jukureita vastaan maaleitta jäänyt Pelicans ei juuri osoittanut merkkejä väsymyksestä, vaan nujersi SaiPan 4–3.

− Tehtiin muutoksia kokoonpanoon ja saatiin erikoistilanteisiin ryhtiä eilisen jälkeen, Pelicansin luotsi Petri Matikainen selvensi.

Erikoistilannepelaaminen koituikin SaiPan kohtaloksi. Pelicansilla oli ennen lauantai-iltaa Liigan vaatimattomimmat lukemat ylivoiman onnistumisprosentissa. Nyt se upotti kiekon Jussi Markkasen selän taakse peräti kolmesti viidellä neljää vastaan.

– Fiksasimme sitä [ylivoimaa] viime pelistä, eikä oikeastaan ehditty yhtään treenaamaan. Pelattiin vain yksinkertaisesti kiekkoa sinne maalille, Juhani Tyrväinen taustoitti löytynyttä maalijyvää.

– Aikamoisia pomppuja tänäänkin nähtiin. Ei ehkä kauneinta, mutta tehokasta.

SaiPa joutui jo toisessa ottelussa peräkkäin heti ottelun alussa alivoimalle, josta vastustaja rankaisi. Iikka Kangasniemen jälkeen oli Miska Siikosen vuoro onnistua. Kotijoukkue pysyikin kahdessa ensimmäisessä erässä mukana pitkälti Tomi Leivon kahden kavennusmaalin turvin.

– Jos me kaksikymmentä minuuttia pelataan sellaista peliä niin kuin pitäisi, niin ei sillä voiteta mitään näistä peleistä, tuskaili SaiPan valmentaja Ari Santanen.

Salmisen suihkukomennus synkisti SaiPan

Kolmannessa erässä SaiPa oli parantamassa otteitaan kuin sika juoksuaan, ja joukkue tulikin heti alkuun tasoihin Tero Koskirannan maalilla.

Tämän jälkeen isännille alkoi kuitenkin napsua jäähyjä. Leivon kaksiminuuttisen SaiPa selvitti, mutta perään tulleen Brett Carsonin jäähyn ensisekunneilla rankaisi kultakypärä Kangasniemi.

– Kyllä pikkumies [Kangasniemi] oli tänään taas mies paikallaan. Komea voittomaali vielä tuohon loppuun, Matikainen kiitteli.

SaiPan selän taittoi Saku Salmisen ja Hannes Björnisen kohtaaminen. Salminen osui jalallaan Björnisen jalkaan SaiPan hyökkäyspäädyssä, jolloin Pelicans-hyökkääjä vajosi kivuliaasti jäähän. Tilanteesta tuomittiin Salmiselle ulosajo polvitaklauksesta.

– Jos me lopussa kamppaillaan pisteistä, niin ei varmasti pärjätä, jos istutaan jäähyaitiossa, yritetään tappaa alivoimia, menetetään ne vähäisetkin voimat mitä siellä joukkueessa on, Santanen tiivisti.

– Samat jätkät joutuvat tappamaan alivoimia ja sitten joutuvat vielä ratkaisemaan peliä tai ainakin kuromaan umpeen, niin ei hyvä tule.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo