Kärpät ratkaisi nopeasti - "Meille hyvä oppitunti"

LIIGA / Raportti
Junttila aloitti maalitalkoot komealla rystylaukauksella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärpät onnistui ratkaisemaan Lappeenrannassa pelatun ottelun jo ensimmäisessä erässä. Vierailija teki kolme maalia, ajoi Frans Tuohimaan vaihtoon, eikä enää katsonut taaksepäin.

Avauserässä Kärpät oli selvästi parempi, ja sen myönsivät molemmat valmentajat.

− Ensimmäinen erä oli meiltä kauden parasta. Viimeksi täällä kävi aivan päinvastoin. Kun saa tuollaisen supererän pelattua, ei ole kuitenkaan helppoa jatkaa siitä eteenpäin, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner arvioi.

− Aamupalaverissa jo korostin vastustajan pelinopeutta. Sitten kun tuohon yhdistää taidon, ja sen, kuinka hyvin pelaavat viisikkona, siinä käy nopeasti niin, että meni jo, kiinni ei saa. Ensimmäinen erä oli meille hyvä oppitunti, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä näki.

− Varmasti valmennus ajattelee kokonaisuutta eri tavalla, mutta kyllä se meiltä todella hyvä erä oli, Tiedettiin, että SaiPa haluaa olla aktiivinen ja pidettiin heidät hyvin kurissa, Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen kommentoi.

Kärpät hyödynsi ensimmäisessä erässä paikkojaan tylysti. Mikael Ruohomaan syötön jälkeen Julius Junttila pääsi murtautumaan hyökkäysalueelle ja nosti rystyltä kiekon ohi Frans Tuohimaan.

Toinen maali syntyi niin ikään Kärppien ykkösketjun tekemänä. Charles Bertrand unohtui täysin yksin toiselle puolelle kenttää, ja hän laukoi komean rannelaukauksen oikeaan yläkulmaan.

Vierailijoiden kolmas osuma syntyi nopealla hyökkäyksellä. Kärpät hävisi puolustusalueen aloituksen, mutta sai kiekon nopeasti ja Lasse Kukkosen syöttö johti kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Tämä päättyi Jyri Junnilan tekemään maaliin. Neljäskin maali oli lähellä, kun Elmeri Kaksosen kiekonmenetys avasi paikan Otto Karviselle. Tällä kertaa Tuohimaa oli etevämpi.

− [Jari] Sailio teki hyvin tilaa siinä ja ajoi heidän pakkia laitaan. Humaloja ja Junnila karkasivat sitten selustaan ja järkkäsivät hienon maalin.

SaiPa hallitsi ajoittain pelitapahtumia, mutta huippupaikat olivat vähissä. Curtis Hamilton ohjasi Cody Kunykin syötön ohi maalin.

Toiseen erään SaiPan maalille luisteli Niclas Westerholm, jolla oli aikaisemmin takanaan yksi täysi liigaottelu. SaiPa sai piristystä maalivahdin vaihtamisesta ja onnistui erän alkuvaiheessa pääsemään kaksi kertaa ylivoimalle. Veini Vehviläinen torjui kaikki yritykset, joista paras aukesi Kim Strömbergille, joka oli pääosin ensimmäisessä erässä istunut 12 minuuttia rangaistusaitiossa.

Kolmas ylivoima toi lopulta kotijoukkueelle tulosta, kun Jonatan Tanus sohi maalin edestä irtokiekon sisään. Senkin jälkeen erä eteni vahvasti keltapaitojen tahdissa, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Kärpät sai erän viimeisellä minuutilla yhden vaarallisen tilanteen, kun Lasse Lappalainen menetti kiekon omassa päässä. Ruohomaa laukoi kuitenkin ohi.

− Istuimme liikaa boksissa, Manner myönsi.

Kolmannessa erässä Kärpät onnistui hillitsemään otteita sen verran, että joukkue onnistui välttämään rangaistukset. Näin SaiPalta jäivät vahvat pyöritykset tekemättä, ja näin lisämaaleja ei nähty ennen kuin SaiPa lähti hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Seurauksena oli se näissä tilanteissa tutumpi kohtalo, eli omissa soi, kun Ruohomaa laukoi kiekon tyhjään maaliin. Kärpät pääsi vielä ylivoimalle, jolloin Shaun Heshka laukoi kiekon ensimmäistä kertaa ohi Westerholmin.

− On hyvä päästä välillä mittaamaan huippujoukkueita. Heidän viimeistelytaitoa täytyy ihailla. Junttilan ja Bertrandin maalit aivan yläkulmiin, eikä Heshkankaan osuma huono laukaus ollut, Lehterä analysoi.

− Kyllä se helpottaa, kun pystytään pelaamaan ilman rangaistusta. Onnistuimme hyvin pitämään SaiPan pelin ulkopuolella, ja Veini torjui hyvin, Kukkonen analysoi kolmatta erää.

Kärpät jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina, kun joukkue matkustaa Kouvolaan.

− On vain hyvä, että saamme samalle reissulle pari peliä. Kouvola on ollut meille hankala paikka. Hyvä paikka mennä sinne ja testata joukkuetta, Kukkonen päätti.

Lehterä antoi kiitosta kesken pelin maalille tulleen Westerholmin otteita.

− Hän pelasi hyvin, ottaen huomioon mikä paikka oli. Vinkkasin jo ensimmäisen erän aikana, että hyppää toiseen erään kehiin. Huomenna varmaan Tuohimaa pelaa, Lehterä kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo