KalPa parsi itsensä kokoon Kisapuistossa

LIIGA / Raportti
KalPa vei voiton.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kaksi päivää aiemmin CHL-otteluissa tahoillaan raataneet SaiPa ja KalPa eivät päässeet torstai-iltana helpolla. SaiPa menetti jälleen ulkomaalaisvahvistuksen, KalPan pakisto supistui viiteen mieheen.

KalPa lähti otteluun vajaamiehisenä ja ilman loukkaantuneena olevaa Eero Kilpeläistä. SaiPa vaikuttikin aluksi saavan niskalenkin vastustajastaan, kun kotijoukkue meni johtoon William Mäkisen liigauran ensimmäisellä maalilla. Myöhemmin erän lopulla Tero Koskiranta viimeisteli 2–0-maalin ylivoimalla, joka oli mennyt uusiksi Brock Trotterin loukkaannuttua Ruotsin matkalla.

– Vähän hittaasti aloiteltiin, kaveri oli vähän paremmin siihen alkuun hereillä, aloitti SaiPasta KalPaan loikannut Tommi Jokinen vahvasti murtaen.

– Erätauolla parsittiin joukot kokoon ja toinen erä oli meiltä aika huikeeta pelaamista. Saatiin oikeastaan joka vaihdossa peliä niiden päätyyn.

Toisessa erässä öljytty kalakukko lipesikin SaiPan otteesta. Ensin Santeri Lukan kova laukaus yllätti Juho Olkinuoran. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin oli Janne Keräsen vuoro tasoittaa ottelu maalin edustalta.

– Kolmas erä olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta ehkä ansaittiin tuo toinen piste tuosta, Jokinen mietti.

KalPalle tarjottiin voittoa kultalautasella kolmannen erän puolivälissä, kun Lauri Taipalukselle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesta. Olkinuora selvisi kiekkosateesta kuivin jaloin, jonka jälkeen etsikkoaikaa tarjottiin SaiPalle kahden perättäisen ylivoiman muodossa. Isännät eivät pystyneet luomaan paikkoja KalPan tavoin ja ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta.

Illan onnistujaksi nousi lopulta Jaakko Rissanen, joka viimeisteli kaksi maalia Olkinuoran taakse. SaiPalta vain Matti Järvinen nakutti maalin ja hänkin vain kerran. Kaksi pistettä ja KalPa saattoi lähteä hyvillä mielin kotiin.

– Onnistumiset ja voitot ruokkivat sitä positiivista kierrettä. On ollut hyvä alkusyksy ja sitä kautta lähtenyt kulkemaan. Välillä menee hyvin ja välillä vähän huonommin. Nyt näyttää siltä, että kulkee, Jokinen summasi ja muisti myös antaa tunnustusta takanaan häärineelle miehelle.

– Huoltajat ovat ihan viimeisen päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo