JYP-puolustajat maalitalkoissa - Nikulle jatkoaikaosuma

LIIGA / Raportti
Sami Niku ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin puolustajat olivat ennen tätä iltaa onnistuneet kauden aikana maalinteossa viisi kertaa. Nyt tilastoihin saatiin yhdessä ottelussa kolme merkintää lisää, ja sen huipentumana Sami Niku ratkaisi hurrikaanipaidoille 5-4-jatkoaikavoiton SaiPaa vastaan.

Ennen tiistain ottelua SaiPa ja JYP olivat ilman jatkoaikavoittoja tällä kaudella. Jyväskyläläiset pääsivät kammosta irti minuutin ja kahden sekunnin jälkeen, kun Sami Niku sai kiekon Joonas Nättisen aloitusvoiton jälkeen ja laukoi terävän rannelaukauksen SaiPan maaliin.

− Hyvä peli, että onnistuttiin maalinteossa. Toki omiinkin meni liikaa maaleja, mutta tämä oli askel eteenpäin, JYPin puolustaja Mikko Kalteva arvioi.

Ensimmäinen erä eteni pääosin JYPin hallinnassa. SaiPa hyökkäsi harvoin, mutta silloin kun kotijoukkue niin teki, se sai aikaiseksi vaarallisimmat paikat. Erityisesti Matti Järvinen kunnostautui paikkojen luona. Ensin hänen vahvan nousunsa päätteeksi Joni Nikko pääsi iskemään paluukiekon maaliin. Myöhemmin Kim Strömbergillä oli tilaisuus lisätä keltapaitojen johtoa, mutta sillä kertaa Pekka Tuokkola esitti loistavan venytyksen.

− Hankala alku meille, kun ensimmäisestä tilanteesta tuli maali, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen myönsi.

JYP tuli ansaitun oloisesti tasoihin erän jälkimmäisellä puoliskolla. SaiPa antoi liikaa painetta Nättiseen, joka onnistui siitäkin huolimatta syöttämään Antti Suomelalle paikan tasoitukseen. Vain 13 sekuntia ennen erän loppua Suomela onnistui toistamiseen. Tällä kertaa hän käytti hyväkseen Järvisen huonon purun jälkeen Jussi Markkasen selkää ja suuntasi kiekon sen kautta maaliin.

Toisessa erässä SaiPa tuli tasoihin sinänsä hyvän kuvion jälkeen, vaikka Tuokkola avustikin osuman syntyä. Maalin sai nimiinsä Elmeri Kaksonen. Pian sen jälkeen Tero Koskirannan huono purku tyrehtyi Kaltevaan, joka kiitti ja kuittasi vieraiden kolmannen maalin. Avauserässä Kalteva oli syöttänyt molemmat JYPin maalit.

− Saatiin hyvin pidettyä henki, vaikka SaiPa tekikikin tasoitusmaaleja, JYPin puolustaja Kalteva arvioi.

SaiPa tuli tasoihin vielä erän lopulla. Tällä kertaa Koskiranta oli positiivisesti esillä hänen taisteltuaan kiekon Nikun lavasta. Kiekko päätyi Tomi Leivolle, joka laukoi taululle jälleen tasalukemat.

Päätöserässä JYP meni kolmannen kerran ottelussa johtoon. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Urho Vaakanainen. SaiPa tasoitti vielä kerran, kun Kaksonen ohjasi Lasse Lappalaisen laukauksen ohi Tuokkolan.

− Tasaista vääntämistä puolin toisin. Vähän jäi kaivelemaan pari helppoa maalia, mutta vieraista kaikki pisteet mukaan ovat kullanarvoisia, Virtanen totesi.

− Kyllä JYP oli terävämpi ja sai sillä tavalla meidät vaikeuksiin. Olen tyytyväinen siitä, että tehtiin neljä maalia ja siihen, miten tultiin tasoihin. Peli näytti meidän kannalta vaikealta, SaiPan päävalmentaja Ari Santanen totesi.

− Isoja virheitä meillä tuli omassa päässä, mutta sellaista jääkiekko on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo