Pata vei − ei tullut Lappeenrannasta pesäpallokaupunkia

LIIGA / Raportti
Marttinen osui illan aikana kahdesti.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa ja Ässät tarjosivat lauantai-iltana jääkiekkoa laidasta laitaan. Jyri Marttinen vei vieraat jatkoajalle, ja Simon Suoranta tehtaili 3–2-voiton.

Kaksi ensimmäistä erää olivat ideaalisia pitkälti kimppakyydin näkökulmasta – kuski vaihtui tasaisin väliajoin. Ässät hallitsi alkua, SaiPa petrasi seuraavaan.

− Ensimmäinen erä hallittiin peliä. Tiedettiin, että toisessa erässä ne nostavat tasoaan, mutta silti ei pystytty vastaamaan, mietti Ässien sankari Jyri Marttinen ottelun jälkeen.

Joukkueet avasivat maalitilinsä juurikin toisessa erässä. Charles Bertrand oli juuri poistunut kaukalosta tikattavaksi, kun seuraavan hyökkäyksen aikana SaiPan päädyssä pyllähdeltiin. Lasse Lappalainen menetti tasapainonsa, jolloin Antti Kerälä pääsi kiekottelemaan mielensä mukaan. Hän syötti Marttiselle, joka viimeisteli maaliin johtaneen vetonsa sulavalla ilmalennolla.

− He riistivät hyvin. Meidän pakki taas, yllätys yllätys, kompastui siellä päädyssä ja kadotti kiekon. Tuntuu, että meille näitä vaan sattuu ja tapahtuu, manaili SaiPan valmentaja Ari Santanen ottelun jälkeen.

Ässien trap purkautui

SaiPa tasoitti pelin toisen erän lopulla. Ykkösketju onnistui luomaan herkullisen paikan sairastuvalta palanneelle Brock Trotterille. Matti Kuparinen kuitenkin vei mieheltä karkin ja käänsi hyökkäyksen, jonka SaiPa vuorostaan katkoi. Matti Järvinen pääsi purjehtimaan puolustuksen läpi, ja hänen kutinsa upposi Andreas Bernardin taakse.

− Halpa maali se niiden maali, meiltä ihan täysi nukahdus. Meidän trap aukesi ihan luvattoman helposti, myönsi Marttinen, joka maalin lisäksi sai toisessa erässä kiekosta.

− Korvaan [osui]. Kyllä se vähän aikaa soi, mutta taitaa olla keski-G niin ei se haittaa niin paljon.

Johtopaikka käväisi lappeenrantalaisten kielellä jo minuutti tasoituksen jälkeen, kun Valtteri Virkkunen pomputteli kiekon Ässät-pelaajista korkeuksiin. Tomi Leivon sisäinen pesäpalloilija otti tilanteessa roolia ja hän napautti pelivälineen ilmasta ohi Bernardin. Maali kuitenkin hylättiin videotarkituksen jälkeen.

SaiPan samat virheet kostautuivat

SaiPa siirtyi johtoon kolmannessa erässä, kun Tero Koskirannan syöttö löysi tiensä Leivolle, joka vuorostaan jatkoi pelivälineen Kim Strömbergille.

− Siinä oli kyllä kaiken näköistä ja tuurin tyngät ihan väärin päin, Marttinen mietti.

− Vähän oltiin sillassa, mutta ei vielä molemmilla olkapäillä.

Ässät nousi sillasta itselleen tyypillisellä, ja SaiPalle kiusallisella hetkellä. Joukkue oli juuri päässyt ylivoimalle, kun vierasjoukkue pääsikin karkumatkalle. Marttinen pääsi jälleen tasapainoaan menettäen rankaisemaan.

− Se oli ihan tasaväkinen kolme-kolme-hyökkäys. Meidän hyökkääjä luisteli hyvin kiinni, mutta puolustaja ei vain jaksanut puolustaa siellä maalin edessä omaa miestään, sätti Santanen.

Viime aikoina porilaiset ovat onnistuneet useamminkin alivoimalla, mutta valmentaja Jyrki Aho kielsi ohjeistaneensa pelaajia sen kummemmin.

− En minä siinä mitään piirtänyt. Ne on ne pelaajat, jotka pelaavat sitä peliä. Valmentajia nostetaan liikaa framille. Minulla on kymmenes vuosi liigassa, enkä ole tehnyt yhtään maalia. Surkeaa, Aho ilmoitti, mutta hetken mietittyään jatkoi:

− En kyllä ole päästänytkään.

Jatkoajalla tuttu Ässä hihasta

Tilastojen valossa ottelujen siirtyminen jatkoajalle ei luvannut SaiPalle hyvää, eikä joukkueen varsinaisen peliajan ulkopuolella tullut ainokainen TPS-voitto saanut seuraa. Ässillä sen sijaan oli vahva luotto omaan tekemiseensä.

− Meillä on meidän Simon Suoranta, jatkoaikaspesialisti, virnisti Bernard ottelun jälkeen.

Marttinen oli mukana riistämässä kiekkoa Elmeri Kaksoselta. Ville Korhonen nousi maalille ja syötti viereen Suorannalle, joka päätti ottelun ajassa 60.55.

− Siinäpä se tämän illan tarina, päätti Santanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo