Ässät sai makean revanssin Lahdesta

Antoine Laganière onnistui tiistaina myös miinuskulmasta.
Kaksi viikkoa sitten joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa Porissa Pelicans oli parempi selvin lukemin. Tiistaina Ässät nappasi revanssin ja kolme pistettä Lahdesta varsin runsaasta jäähyilystä huolimatta.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vauhdikkaasti. Pelicans pääsi nopealla tahdilla myös johtoon, kun Vadim Pereskokov laukoi viivasta ja Miska Siikonen pääsi ohjaamaan kiekon maaliin ottelun alkuminuuteilla.

Pian oli kuitenkin Ässien vuoro tasoittaa, sillä Antoine Laganière onnistui ylivoimalla maalinteossa miinuskulmasta. Tämä toi porilaisten heikkoon erikoistilannepelaamiseen pientä valonpilkahdusta, sillä viimeiseen viiteen otteluun joukkue ei ollut saanut ylivoimalla maalia aikaan.

Loppuerän hahmoksi nousi - negatiivisessa mielessä tosin - lahtelaisille tuttu Ben Blood. Ensin mies sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, ja pian sen jälkeen hän esti Siikosta jäähyn arvoisesti. Tuomareiden keskusteltua tilanteesta Bloodille tuomittiin lopulta 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Siikonen selvisi taklauksesta säikähdyksellä.

Vaikka Pelicansin ylivoima on ollut tehokasta ja Ässien alivoima taas kaivannut parannusta, kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään ottelussa runsaita ylivoimiaan.

Toisessa erässä Laganière onnistui maalinteossa toistamiseen vieden porilaiset johtoon. Erän loppupuolella Maksim Matushkinilla oli tilaisuutensa viedä porilaiset kahden maalin karkumatkalle. Ensin Matushkin pääsi yksin läpi, mutta Pereskokov esti maalintekoaikeet huitomalla miestä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Viime aikoina voittomaalikilpailuissa loistanut Matushkin ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut yllättämään Joona Voutilaista.

Aivan erän lopussa Blood rikkoi jälleen Siikosta. Tällä kertaa tuomioksi tuli 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, mutta Pelicans ei vieläkään onnistunut ylivoimamaalin teossa.

Kolmannen erän alussa Niko Peltola teki kauden avausmaalinsa upealla yksilösuorituksella ja vei porilaiset 3-1-johtoon. Mainiossa vireessä viime aikoina ollut Pelicans ei saanut kunnolla käynnistettyä kiriään missään vaiheessa, vaan ottelun viimeiseksi maaliksi jäi Ville Korhosen viimeistely tyhjään maaliin.

Ässät otti tiistai-illassa makean revanssin, sillä kaksi viikkoa sitten Porissa Pelicans oli parempi lukemin 2-6. Ässät pelaa seuraavaksi torstaina kohdaten TPS:n kotonaan, kun taas Pelicans saa hieman pidemmän lepotauon ja matkustaa vasta lauantaina Tapparan vieraaksi.