TPS:n voittoputki jatkui Juolevin debyytissä

Petrus Palmun maali sinetöi TPS:n voittoputken jatkumisen.
Lahden Isku Areenan perjantai-illassa nähtiin runsasjäähyinen ottelu, jossa katseet kääntyivät ennen kaikkea TPS-nuttuun pukeutuneeseen Olli Juoleviin. Liigan kärkipaikkaa pitäneet vierailijat menivät päätöserässä menojaan vieden täyden pistepotin numeroin 1-4.

Pikkuleijonien kanssa maailmanmestaruuden voittaneen Olli Juolevin avausottelu Liigassa ei tuottanut toivottuja tilastomerkintöjä. 19-vuotiaan puolustajan saldoksi uran ensimmäisestä Liiga-ottelusta jäi neljä jäähyminuuttia.

Vaikka Juolevi ei pisteille päässytkään, TPS nappasi vierasreissulta täyden pistepotin rikkonaisesta ottelusta. Molemmat joukkueet keräsivät kuusi jäähyä. Siinä missä Pelicans ei onnistunut käyttämään mahdollisuuksista ensimmäistäkään, vierailijat rokottivat kahdesti sekä kerran heti erikoistilanteen päättymisen jälkeen.

Tasainen ottelu taittui turkulaisten eduksi päätöserässä, jossa isketyt kaksi salamamaalia katkaisivat lahtelaisten selkärangan. Pelicans ei lopulta päässyt kunnolla haastamaan vieraitaan, sillä TPS:n alivoimapeli piti kotijoukkueen poissa tekopaikoilta. Erityisesti Jani Forsströmin uhrautuvat blokkaukset helpottivat TPS-vahti Rasmus Tirrosen iltapuhdetta.

Pisteputket vastakkain

Kuudessa edellisessä ottelussa pisteille yltänyt Pelicans sai perjantai-iltaansa Liigan tämän hetken kovimman vastuksen. TPS ei ollut jäänyt tällä kaudella vielä kertaakaan pisteittä. Edellisestä kahdeksasta ottelusta on kertynyt turkulaisten plakkariin yhtä vaille täysi pistepotti, joten ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä.

Avauserä oli molempien joukkueiden osalta tasaista puurtamista, vaikka todellisia paikkoja ei pahemmin piisannutkaan. Lähimmäs tekopaikkaa pääsi Erik Nyström, mutta Pelicans-vahti Janne Juvonen veti rangaistuslaukauksessa pidemmän korren.

Keskimmäisestä parikymppisestä ei tilanteita eikä maaleja puuttunut. Jäähyilyyn sortunut Pelicans nappasi erän aikana peräti neljä kaksiminuuttista. TPS ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, sillä Ilkka Pikkarainen vei vierailijat viiden minuutin jälkeen johtoon etuyläkulmasta uponneella rannelaukauksella. Lahden kotiyleisö ei ollut tilanteeseen lainkaan mielissään, sillä turkulaisten hyökkäystä edelsi Pelicans-pelaajan selvä kampitus. Tuomaripari jätti Tirrosen tempauksen kuitenkin viheltämättä.

Pelicans ei vierasmaalista kuitenkaan häkeltynyt. Vadim Pereskorov pääsi vain muutamaa minuuttia myöhemmin avopaikalle, josta laituri ei erehtynyt. Komea rannelaukaus yllätti Tirrosen ja oli samalla laiturin uran ensimmäinen Liiga-maali.

TPS meni menojaan

Toinen erä sai lahtelaisille kammottavan päätöksen, sillä TPS siirtyi uudelleen johtoon vain minuutti ennen summeria. Turkulaisten Lucas Ekeståhl-Jonsson onnistui yllättämään Juvosen siniviivalaukauksella. Kyseessä oli ruotsalaispuolustajan ensimmäinen maali Liigassa. Ilta oli Ekeståhl-Jonssonille muutoinkin erinomainen, sillä hän sai maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Pelicansin toiveet tasoituksesta ja pisteputken jatkumisesta eivät saaneet tuulta alleen päätöserässä. TPS päätti lahtelaisten pyristelyt päätöskympillä kahdella nopealla maalilla. Petrus Palmu osui komean syöttökuvion päätteeksi ylivoimalla ja Otto Nieminen karmaisevan harhasyötön jälkeen vielä tasakentällisin.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan lauantaina. Pelicans matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi joukkueiden kauden ensimmäiseen kohtaamiseen. TPS puolestaan jatkaa kotiyleisön edessä, kun HIFK saapuu taistelemaan pisteistä.